Skocz do zawartości

Reklamowanie bukmacherów vs. ustawa hazardowa

moody

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
pozosotaje stworzyc platny serwis badz strone skierowana na rynek zagraniczny po ang. zarobki w tym wypadku beda o wiele wiele wieksze, jak ktos potrafi osiagac dobre wyniki. Sam zaluje ze od razu z ang. nie wystartowalem.

Angielskojęzyczna strona to fajna sprawa, jednak konkurencja jest w tym temacie ogromna i mocno przewyższa polskie śmietnisko bukmacherskie. Nie wróżę Ci sukcesu.

jarcow: dzieki ale nie muisz nic mi wrozyc. Na swoim serwisie w przeciagu 1,5 roku czasu osiagnelem takie zyski jak najlepsi typerzy na fcbet, absoluteodds, stavky w przeciagu 3 LAT ;) po za tym siedze na paru zamknietych forach bukmacherskich w Polsce jak i za granica wiec o marke nie bedzie trudno..

Problemy moga miec osoby, ktore mialy sewisy czysto z opisami bukow itd.

A co jest z kasynami internetowymi? Mnóstwo osób również reklamuję kasyna wystarczy zobaczyć: https://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...f6f9a66436ee2bc i jakoś nie widze, żeby któraś strona z tego zrezygnowała...

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

Nawet jeśli w pogoni za głosami wyborców nasi ustawodawcy uchwalili bubel prawny to moim zdaniem skoro prawo UE tego nie zabrania to nie ma się czym martwić. Jak już sprawa zostanie wykorzystana politycznie a ludzie do końca zapomną, że w aferze hazardowej nie chodziło o kasyna i buków tylko korupcje w polityce to wszystko wróci do normy.

Jakby nie patrzeć to ogromny i szybko rosnący biznes i wielkie pieniądze - więc także ogromne wpływy z podatków do budżetu państwa ;)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Obowiązuje nas prawo polskie, więc to, że jesteśmy w Unii nic nam nie daje, dopóki Komisja Europejska nie uzna ustawy za sprzeczną z prawem europejskim.

Reklama kasyn jest tak samo nielegalna, jak reklama bukmacherów. Tyle, że jest to nieopodatkowane i własnie w tym jest problem.

mark rozumiem, że masz serwis z płatnymi typami i to jest główne źródło Twoich dochodów? W takim wypadku masz to szczęście, że nic Ci nie grozi, chociaż reklamy bukmacherów są tak samo nielegalne u Ciebie jak u mnie. Ty możesz je po prostu zlikwidować bez spadku zarobków.

@moody - jesteśmy członkiem UE, więc pisanie, że nie dotyczy nas prawo europejskie jest nieprawdą.

Reklama jest nieopodatkowana? Na sprzedaż linków czy prowizje od bukmacherów/kasyn wystawia się normalne FV/umowy i płaci normalne podatki - więc nie wiem o czym piszesz ;)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Myślałem, że mówiąc "ogromny biznes" masz na myśli branże hazardową i pisałem o podatkach od wygranych ;) Reklama jest oczywiście opodatkowana.

Co do prawa - prawo unijne nie zabrania reklamy bukmacherów, a jednak w Polsce jest to nielegalne i to są fakty. Dlatego w tym wypadku prawo europejskie nas nie dotyczy, choć mam nadzieję, że to się zmieni.

prawo europejskie nas nie dotyczy podobnie jak w przypadku bodajze Belgii, ktora rowniez wprowadzila bardzo podobne przepisy prawne mimo, ze Unia to skrytykowala..

Osoby z kasynami niezdejmuja bowiem czesc osob mysli ze moze im sie uda, lub jeszcze poczeka. Fakty sa natomiast niestety poki co takie serwisy, ktore napewno skonsultowaly swoje poczynania z prawnikami a wiec onet, wp, skijumping reklamy zdjely bowiem kary sa ogromne.

Mialem darmowy serwis, teraz mysle ze jak niechce porzucac tego co lubie to moge przeksztalcic w platny i zdjac reklamy badz pojsc z z zagraniczna wersja..

pozdro panowie ;)

Ja bym mimo wszystko aż tak nie panikował. Po pierwsze w sieci są miliony stron, gdzie są "nielegalne" reklamy. Jeśli zaczną wszystkich karać to będzie to największa tego typu akcja w historii Polski, co skończy się buntem narodu:D

Po drugie, idą wybory. Jeśli nagle tysiące Polaków dostanie do zapłacenia tysiące złotych to Tusk z lidera sfery politycznej stanie się najbardziej znienawidzoną osobą w Polsce i wrogiem publicznym numer jeden. A tego by raczej nie chciał

I wreszcie po trzecie: sprawa nadal jest w toku. Ustawa weszła, ale podejrzewam, że bukmacherzy i kasyna już działają, żeby ją obalić. Możliwe też, że ktoś z ludu ruszy akcje typu "precz z ustawą", coś a'la "koniec PZPN".

Podsumowując: uważać trzeba, ale bez paniki.

nitk z ludu nie ruszy bo karane kolego ma byc reklamowanie, a nie pokci co gra w necie.. Jak pokazaly statsy 700 tys osob mialo kontakt z hazardem poker/kasyna/bukmacherka..

Ile osob ma w Polsce serwisy promujace tego typu gry? Uwierz mi ze naprawde niewiele, a ci najwieksi juz powoli zdejmuja reklame.. Zreszta jak by mial wygladac protest, dajcie nam reklamowac buki bo chcemy zarabiac nie opodatkowana kase?;) no nie wydaje mi sie :)

Kolejny portal ktory kompletnie usunal banery i reklamy to dobretypy - dtypy.com

Z tego co pamiętam stara ustawa, która obowiązywała wcześniej także pośrednio zabraniała hazardu w internecie. I co? I nic.

Nie zapoznałem się jeszcze z treścią nowej ustawy, ale z tego co mi wiadomo dotyczy ona zakładów naziemnych. Zakłady w internecie miały być regulowane przy pomocy drugiej ustawy, która ma dopiero powstać:

https://wyborcza.pl/1,75478,7273064,Hazardo...przez_Sejm.html

Rząd chce zalegalizować hazard w sieci, ale tylko bukmacherów. Warunek - muszą uzyskać zezwolenie w Polsce oraz zarejestrować w naszym kraju stronę internetową. Wówczas będą mogli sponsorować kluby sportowe tak jak do tej pory. - 12-proc. podatek? [...]

Wszystko zależy od drugiego projektu ustawy, nad którym pracuje rząd, czyli ograniczenia hazardu w sieci. Strony hazardowe mają być blokowane, ale musi się na to zgodzić Komisja Europejska. - Jeśli się zgodzi i rząd będzie blokował, wtedy rejestracja może się opłacać - przewiduje nasz rozmówca. Uchwalenie drugiej ustawy hazardowej zajmie kilka miesięcy.

Czyli generalnie jest tak jak zwykle, powstała prowizorka, której celem nie miało być regulowanie hazardu, tylko doraźne polityczne przepychanki.

Zakłady w internecie miały być warunkowo zalegalizowane, ale nie wiadomo czy będą. Nie wiadomo też do końca czy są nielegalne i co ma grozić za korzystanie z nich.

Prawdopodobnie będzie po prostu tak jak było, a cała sprawa skończy się na przepychankach polityków we własnym gronie, a nie jakimiś realnymi konsekwencjami dla hazardu w internecie. W wiadomościach musi coś lecieć, jest afera hazardowa, przez parę miesięcy będzie sprzeczać się obradować komisja śledcza, potem ludziom się to znudzi, cyrk się skończy i cała sprawa się rozpłynie.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności