Skocz do zawartości

Reklamowanie bukmacherów vs. ustawa hazardowa

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie odpowie w 100 % pewny. Teraz na TV4 leci mecz siatkówki Polskiej ligi i o dziwo na koszulkach Delecty reklama Betsafe oraz na hali reklamy Betsafe więc może dla jednych prawo polskie jest równe, a dla innych równiejsze ? Nie wiem sam... co bardziej reklamuje bukmacherów witryna która ma 5000 uniq miesięcznie czy mecz siatkówki który ogląda 500k osób

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt tutaj nie jest w 100% pewny, bo chyba, że mamy jakiegoś prawnika na forum. Wszystko to tylko opinie.

Polskie firmy powoli odmawiają hostingu stron bukmacherskich, sam się z tym spotkałem.

W sumie znalazłem serwer zagraniczny, nawet darmowy - 000webhost.com. Czy opłaca się na nim stawiać stronę, nie ma żadnych reklam itp.? A co z domeną mogę wykupić np. na nazwa.pl ?

Odnośnie tegoż hostingu, to z darmowych jeden z najlepszych wg mnie. Trzymam tam kilka stron ponad rok i nie jest źle.

Witam,

Podnoszę temat do góry, bo mam ciekawe pytanie. Jak ktoś mi odpowie to szacunek ;)

Co się stanie jeśli stworzę angielską stronę o bukmacherce (na domenie .eu i zagranicznym serwerze) i będę ją promował, zarabiał poprzez program partnerski.

Jak teraz oddzielić kwotę, którą się zarobiło w ten sposób od kwoty, która pochodzi z zaprzeszłego polecenia polskich użytkowników.

No bo co ja zrobię, że nawet usunę całkiem stronę jak pieniądze przychodzą nadal - jak na złość :(

W sumie chyba mogę się z nich rozliczać jako z zarobku z programu partnerskiego, pochodzącego z zagranicznej strony?

Przychodzi mi czek i gdyby się urząd skarbowy pytał, to mam zagraniczny program partnerski i stąd te pieniądze...

Pozdrawiam

I jeszcze ostatnia sprawa.

Czy zabronione jest reklamowanie angielskiej strony, która z kolei reklamuje bukmacherów?

Czy jest więc jakieś powiązanie łańcuszkowe, że np. reklamuję stronę X, strona X reklamuje Y, zaś Y reklamuje Z (bukmacherów internetowych).

Czy w takim wypadku mogę reklamować stronę X ? :P

Pozdrawiam

ja też mam stronkę o tematyce bukmacherskiej, mam z 200 wizyt dziennie, właśnie przenoszę ją na serwer zagraniczny, narazie nie zdejmuję reklam, ale jak wyczytam w sieci o pierwszych karach z reklamy bukmacherów to je zlikwiduje. I pomyśleć że głosowałem na tego rudego frajera, który teraz odbiera mi chleb. Czy w Polsce nie ma większych problemów? Wszędzie pełno uzależnionych od hazardu ludzi którzy przetracają majatek :P Bezmózgi z wiejskiej zajmijcie się bezrobociem, budową dróg, obniżeniem podatków, jest tysiąc ważniejszych problemów trapiących polski naród

Są większe problemy i właśnie dlatego rozdmuchali wielka aferę wokół hazardu - żeby odwrócić uwagę narodu od poważnych spraw. Kozioł ofiarny, chyba tak się to nazywa.

Swoją drogą - jutro sądny dzień dla wszystkich zainteresowanych tematem. PŚ w Zakopanym i nielegalne reklamy Bet-at-Home na polskiej ziemi :rolleyes: Może przyniesie to odpowiedzi na parę pytań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności