Skocz do zawartości

Jakość teksów pod precle

Andre129

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie, jeżeli artykuł miał trafić do precla i zostać zapomniany przez wszystkich to spełniła swoją rolę. Jednak dziwi mnie wysoko cena, stąd też moje pytanie. Otóż pisuję co jakiś czas artykuły ale nie znając rynku, nie wiedziałem na jakie stawki się godzić.

Czy sprzedając tego typu artykuły w cenie odpowiednio 1zł i 1,50zł "nie odwalam pańszczyzny"?

Artykuł za 1zł

Artykuł za 1,50zł

Jednym słowem interesuje mnie, ile wy, jako kupujący bylibyście w stanie zapłacić za takie teksty?

Możecie odpisać tutaj bądź aby nie robić bałaganu przesłać waszą opinię na PW.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisałem precle, jak i artykuły na strony, ale ceniłem się wyżej, bo pisałem dużo lepiej. Obecnie nie mam na to czasu, ale jeśli zaoferujesz dobrą cenę, to się zastanowię.

Kontroluje to co się dzieje na rynku "pisarzy" i ceny poszły w ostatnich miesiącach w dół. Możliwe, że właśnie przez takich autorów, którzy piszą tanio coś takiego. Ale żeby wołać za to 1.75 to dla mnie przesada i przy tym się będę upierał.

EDIT: część pierwsza odnosi się do wypowiedzi Miona. W trakcie pisania 2 osoby mnie wyprzedziły :D

ale jeśli zaoferujesz dobrą cenę, to się zastanowię.
Cenę sam zaproponowałeś, a ja lepszych niż przedmiotowy nie oczekuję. Jeśli jest klient uważasz nagle, że to za mało :D

@Czy sprzedając tego typu artykuły w cenie odpowiednio 1zł i 1,50zł "nie odwalam pańszczyzny"?

Zgadzam się z stwierdzeniem, że: "towar jest warty tyle ile ktos jest w stanie Tobie za niego zaoferowac."

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panowie ja nic nie oferowałem. Jak mówiłem nie mam czasu na pisanie, więc zawiesiłem działalność. A moja "wycena" miała na celu zaznaczenie, że moim zdaniem ten artykuł jak na cenę, którą za niego zapłacił autor tematu, jest słaby. Ale to tylko moje zdanie - towar/usługi wycenia rynek, jak ktoś mądrze zauważył.

I w sumie Andre129 masz rację, że to "artykuł" się do niewielu rzeczy nadaje. W sumie do automatycznego dodawania i liczenia że coś się z tego zindeksuje to się nadaje. Czyli podejście ilościowe jak w przypadku swl.

Co do cen to na język polski można zacząć liczyć od 3zł / 1000 znaków, zależy kogo trafisz. Choć usługi pisania artykułów dostosowują się do oczekiwań rynku i ludzie, którzy piszą takie "śmieci" twierdzą, że to artykuły.

Nie daj się zwariować i oczekuj, że należy pisać po polsku niezależnie od ceny.

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

@Nie daj się zwariować...

No właśnie, bo jest to tylko tekst do precla, a nie odezwa do narodu wygłaszana na oficjalnym przemówieniu ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A ja uważam, że ten artykuł jest dobrym artykułem i w sam raz nadaje się do precla. Może nie do takiego najlepszego, ale przecież nikt Ci tak tanio nie kazał kupować artykułów. Zapłać 5zł/1000 znaków to dostaniesz to co Ci bedzie odpowiadać, a nie 1,75zł ... ;)

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

• 3 miesiące temu...

na https://www.zlecenia.przez.net takie teksty właśnie mi piszą w cenie 3zł/1500 znaków

przetestowałem już 4 freelancerów, wszyscy oferują bardzo podobny poziom do "tematów z dup. wyjętych" jak nazywa się nieoficjalnie jeden z działów w redakcji "Fakt"

szczerze, starałem się kilkoro przetestować by znaleść tego najlepszego

w tym celu wybierałem droższe oferty ;) , (w aukcji brały udział osoby ceniące się jeszcze taniej)

od osób które mają portfolio i własne stronki domowe, jako jako taki gwarant, że się tym zajmują na poważniej

i lipa

znacie dobrego copywritera obeznanego w tematyce kosmetycznej ;)

chciałbym zobaczyć jak ci wszyscy obrońcy tego tekstu, że jest taki super i dla googla nie ma znaczenia akceptują go w swoich preclach. Ostatnio też zamawiałem kilkadziesiąt tekstów i właściwie każdy z nich musiałem edytować i poprawiać. I cena nie ma tu znaczenia. Jeżeli ktoś pisze że za nawet 50gr napisze 1000 znaków do precla, to dla mnie to jest informacja że będę mógł go dodać do każdego precla a nie niemoderowanych śmieci.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Del cytat

Napiszę z punktu widzenia osoby piszącej teksty...Moim zdaniem warto powiedzieć osobie piszącej, u której zamawiamy teksty, że ich jakość jest niezadowalająca, poprosić o poprawki. Przecież dzięki temu piszący rozwija swoje "rzemiosło". Nie każdy chce napisać tekst "na odwal się" i zgarnąć kasę. Są jeszcze tacy, którzy chcą się rozwijać. Ja na przykład nie uważam, ze moje teksty są doskonałe, przeciwnie. Kiedy czytam, co sprzedałam jakiś czas temu, to nie jestem zadowolona. Sporadycznie już jak znajdę swój tekst w necie to zauważam nawet literówki. Cenię sobie, jak ktoś mi zwróci uwagę w jakiejś sprawie. Tak robiły osoby w mojej pierwszej firmie, dla której pisałam. Od tego czasu podniosłam swój poziom pisania, a wiem, że dla niektórych to by było pewnie jeszcze nie to.

Zwracajcie nam uwagę, zamiast narzekać na nas :D Jest to z korzyścią dla nas- piszących i dla Was, bo dostajecie lepsze teksty. Wierzcie mi, napisanie setnego wartościowego tekstu na temat cięcia metalu jest wyzwaniem ;)

Z wyrazami szacunku!

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności