Skocz do zawartości

CPC spadło o 2/3

Cheed

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy zauważyliście to samo, ale u mnie CPC spadło od 1 stycznia o 2/3 (z ~30gr do ~10gr przy tematyce finansowej). Spadek ogromny, i dziwi bo do tej pory nie obserwowany. W ogóle zniknęły wszystkie reklamy premium czy graficzne, zostały jedynie od ludzi reklamujących swoje strony/blogi. Ciekawy jestem czy jest to związane z początkiem roku i w najbliższym czasie firmy wykupią stosowne reklamy czy jakaś forma smart pricingu albo zmiany warunków umowy (stawki reklamowej dla mnie) ?

Chyba trzeba będzie przeprosić się z Adsense :D

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Witajcie!

Spokojnie, spokojnie to nie żadna bomba noworoczna :) część kampanii stanęła po prostu na limitach i stąd nie brała udziału w licytacji 2 i 3 stycznia.

Sytuacja już od poniedziałku wróciła do normy i wszystkie kampanie biorą udział w aukcji (co widać od razu w statystykach) :)

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok życzymy!

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

A taki off-topic mały, ale o stawkach. Czy wiadmo może jakie "Kategorie" są dobrze płatne oprócz "Finansowej i Ubezpieczenia"?

Ja mam stawki średnie 4gr (zdarzają sie kliki za 11gr czy 8gr) w kategoriach:

"Uroda, Kobieta i Dziecko", "Nowe technologie", "Rozrywka i Muzyka", "Społeczeństwo" myślę pozmieniać na podobne kategorie pasujące do strony. Jakie były by inne dobrze płatne kategorie, gdzie też reklam było by dużo i najlepiej tych graficznych?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności