Skocz do zawartości

Faktura Vat za dzierżawę punktów SWL i wyświetlanie banerów

mordor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy na forum już był poruszany ten temat. Jeśli go odgrzewam, to z góry przepraszam.

Interesuje mnie, jak wygląda rozliczenie się z fiskusem i dowód sprzedaży dla klienta w przypadku dzierżawy punktów w SWLu i wyświetlania reklam.

Pod jaki rodzaj usług należy podpiąć dzierżawę punktów z SWLa? Czy to usługa informatyczna, czy reklamowa? Do jakiego PKD się odnosi i jak ten rodzaj usługi należy nazwać na fakturze VAT?

Druga kwestia: czy wyświetlanie reklam na własnych stronach www, to zwykła sprzedaż powierzchni reklamowej? Jeśli tak, czy stawka ryczałtu odpowiadająca tej usłudze wynosi 17%?

z góry dziękuję za odpowiedź

wynajem powierzchni reklamowej aczkolwiek mnie wystawiają Sprzedaż punktów w SWL i gra muzyka ;)

ad.2 tak a jaki ryczałt to ne wim

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dzięki zgred ;)

a teraz kolejne pytanie. W zasadzie prośba.

Czy macie do polecenia dobrych księgowych oblatanych w temacie e-biznesu? Jeśli tak, wdzięczny będę za info. Jeśli nie na forum to na priv. Gdyby przy namiarach pojawił się cennik byłoby super. Moja księgowa choć w przepisach się orientuje, to nie potrafi odnaleźć się w realiach internetowych. Za dużo zajmuje mi czasu i nerwów tłumaczenie co to adsense, baner, cpc itp.

ja korzystam sam z ifirma.pl - jak ktos chetny chętnie podam refa ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja na fakturze również daje "Wynajem powierzchni reklamowej" ;)

zgred, i jak się sprawdza ten serwis ;)? Ja osobiście gdy zakładałem DG również planowałem skorzystać właśnie z tego serwisu tyle że w końcu wylądowałem w normalnym biurze podatkowym i nie żałuje ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności