Skocz do zawartości

nofollow i odpowiedniki

tasssman

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie

Wiadomo, że jeśli damy w linku atrybut rel="nofollow"

lub nofollow w meta="robots"

to linki do stron nie będą brane przez google pod uwagę (jeśli chodzi o pozycjonowanie)

Od tygodnia mam follow link (teoretycznie follow) na każdej stronie pewnej domeny (zaindeksowanych stron kilkadziesiąt tysięcy), ale ani w yahoo, ani w backlinkwatch nie pokazuje mi linków z tej domeny (w sąsiedztwie są linki nofollow). Co może być przyczyną - czy są jeszcze jakieś znaczniki/atrybuty, które powodują, że link nie jest brany pod uwagę?

Link jest w postaci

<a target="_blank" title="Nazwa_strony" href="https://adres_strony.pl">Anchor</a>

Wielkie dzięki za odpowiedź

Poczekaj jeszcze moment, może po prostu ich nie widać jeszcze.

Z dwóch innych domen, gdzie linki do mojej strony zostały dodane 2-3dni później, już mam backlinki, domeny są podobnej jakości (Pr3) i roboty G i Y podobnie często odwiedzają te witryny. Oczywiście to nie jest moja domena...

Może masz blokadę w robots.txt albo masz byka w kodzie albo o stronie jest za cicho albo ... ;)

Powód jest na 100% ... Google żyje z informacji więc dla nich odmówienie sobie treści strony to sadomaso ;)

Pozdrawiam ;)

Strona, z której są te niezaindeksowane linki nie jest moja - strona w przeglądarce wygląda ok, ale validator.w3.org pokazuje 206 Errors, 41 warning(s), ale nie potrafię znaleźć tego błędu (ten wiersz z moim linkiem jest ok) strona to bytomski_pl a link to lokaty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności