Skocz do zawartości

Domeny .TK

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A domeny .tk?.. no coż - można spróbować, ale wiele osób strasznie narzeka, że tracą je z byle powodu.

Albo i bez powodu :)

Ja ok. 2 dni po zarejestrowaniu straciłem kilka fajnych domen. A dodam, że nie zdążyłem nawet nic na nich postawić, bo myślę mam 3 miesiące by 25 uu wejść zdobyć, to nie będę się spieszył. A tu taka niespodzianka i od razu parking.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Jak wyżej pisałem problemy są tylko jak korzystasz z domeny tk za darmo.

Najczęstszy powód jest taki - ktoś za nią zapłacił lub się nią interesuje.

Tylko jak kupisz domenę .tk to nie będziesz miał problemów.

• 1 miesiąc temu...

1. Normalnie jak rejestruje domene to musze podac swoje dane, tutaj wystarczy weryfikacja e-mail?

2. Ci, ktorym przytrafila wam sie "kasacja" - mieliscie domeny na jednym, czy roznych kontach czy nie ma to wplywu na ewentualne usuniecie

3. mi podpielo domene w ciagu <30minut; ostatnio czekalem gdzies prawie 40h(na przeniesienie) polskiej domeny, czy to przypadek, czy moze dot.tk jakos inaczej dziala?

3. mi podpielo domene w ciagu <30minut; ostatnio czekalem gdzies prawie 40h(na przeniesienie) polskiej domeny, czy to przypadek, czy moze dot.tk jakos inaczej dziala?

Każda domena ma inny TTL.

Dla .pl są to 24 godziny, dla .tk 5 minut.

Niższy TTL -> szybsze aktualizacje, ale serwer obsługujący strefę musi częściej wysyłać dane.

Domeny .TK to najwiekszy syf jaki można sobie wyobrazić, to raj dla MFA ale z tego co widać google już to zauważyło. Z drugiej strony jak by Seodopalacz działał to by były darmowe punkty nawet by się człowiek nie narobił.

Miałem ich pare i straciłem bardzo szybciutko

ja zauważyłem, że problem jest z fajnymi domenami (szczególnie z tymi krótkimi 3-4 znaki). Wybierasz malo atrakcyjna np jasemnetoperek.tk i nie ma problemow.

Zupelnie nie rozumiem czemu to ma byc raj dla MFA. Jest to raczej raj dla wszelkiego spamu w szczegolnosci farm linkow. MFA jak sama nazwa mowi jest nastawiony na zarobek, wiec oplacenie domeny to jest koszt kilku dni zyskow z takiej stronki.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności