Skocz do zawartości

Gdzie założyć konto w banku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mogę polecić 3 konta które mam, w szczególności pomyśl o tym ostatnim:

- mBank

* bez opłat za kont

* bez opłat za przelewy (przez internet)

* bez opłat za kartę VISA

* niestety brak (0%) odsetek z kasy na koncie

* wypłata z "nieswojego" bankomatu 5zł

- Inteligo

* bez opłat za konto

* karta VISA za darmo, ale 12zł rocznie za posiadanie

* oprocentowanie na koncie 0,1% (czyli praktycznie jak by brak)

* wypłata z "nieswojego" bankomatu 4,5zł

- Alior Bank

* bez opłat za konto

* karta Maestro za darmo, ale 36zł rocznie za posiadanie

* oprocentowanie na koncie 2,5%

* wypłata ze WSZYSTKICH bankomatów 0zł

To tak w skrócie, dlaczego polecam ostatni? Bo praktycznie posiada wszystko co 2 pozostałe, niby 36zł rocznie za kartę - ale mając średnie saldo ok. 1400zł, to akurat będzie na nią z odsetek - bo inne banki za podstawowe konto praktycznie nie dają w ogóle odsetek.

A mega fajną rzeczą w AliorBank jest brak prowizji za wypłacanie kasy w dowolnym bankomacie - dlatego nie musisz już patrzeć gdzie jest "twój" bankomat, a w obcych miastach/miejscowościach biegać jak głupi by znaleźć bankomat bez prowizji tylko po prostu podchodzisz i wypłacasz... tak powinno być w każdym banku.

A tak w ogóle to możesz założyć konto w tych 3 bankach, bo i tak za konta nic nie płacisz ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Polbank ma w sumie najbardziej atrakcyjne warunki konta osobistego, ale ma także najwięcej minusów, jak ktoś ma trochę cierpliwości żeby z nimi "żyć" to myślę że warto, ja o nich wiem, ale jakoś nie straciłem jeszcze cierpliwości:

Konto oszczędzające:

- 2 rachunki - gotówkowy 0%, oszczędzający 4,25%

- Bezpłatne przelewy z gotówkowego (najpierw trzeba przelać z oszczędzającego)

- Bezpłatna karta, 0 zł. rocznie

- darmowe przelewy są na gotówkowym, pieniądze się trzyma na oszczędzającym oprocentowanym na 4,25% z którego płatności i wypłaty są gratis, ale przelewy już słono kosztują, więc żeby zrobić przelew trzeba przelać na gotówkowy, jak wpłyną to można przelewać za darmo

Minusy:

- Do bankowości elektr. trzeba zainstalować certyfikat na komputerze, tylko na nim będzie można robić przelewy, wymagany system windows i internet explorer

- Jak sformatujesz kompa to musisz dzwonić na infolinię żeby usunęli poprzedni certyfikat, i wtedy możesz zainstalować nowy

- Jak zrobisz przelew wieczorem to pisze że ok ale czasem okazuje się że zlecenie poszło w kosmos

- Konto zakładałem ponad godzinę, w polbanku jest tak że są zawsze ważniejsi klienci od Ciebie, a na tych co chcą tylko konto otworzyć patrzą wzrokiem "Czego ty chcesz???", do godzinnego otwierania samego konta trzeba doliczyć średnio półgodziny czekania (przynajmniej w moim oddziale), pracownice sprawiają wrażenie że nawet kursu obsługi komputera nie przeszły.

Do powyższych minusów się przyzwyczaiłem i w chwili obecnej nie utrudniają mi korzystania z konta, a do samego banku chodzić nie muszę, bo każdy bankomat polbanku jest także wpłatomatem ;) W dodatku jest jedynym chyba bankiem gdzie nie robiąc transakcji regularnie nie muszę płacić za prowadzenie i za kartę.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Ptaq, to się rozczarujesz bo za Maestro w Aliorze będzie od tego roku 5zł miesięcznie zamiast 3zł. Jak napisałem wyżej, jeśli nie będziesz przelewał tam co miesiąc wynagrodzenia, karta ta będzie kosztowała 9zł/msc. W zasadzie to średnio się to opłaci. 108zł rocznie za samą kartę.

I chyba coś Ci się pomyliło? Przelewy w Inteligo nie są darmowe, kosztują złotówkę.

Ptaq, to się rozczarujesz bo za Maestro w Aliorze będzie od tego roku 5zł miesięcznie zamiast 3zł. Jak napisałem wyżej, jeśli nie będziesz przelewał tam co miesiąc wynagrodzenia, karta ta będzie kosztowała 9zł/msc. W zasadzie to średnio się to opłaci. 108zł rocznie za samą kartę.

Faktycznie, teraz doczytałem to i o ile 36 zł uważałem za kwotę OK. To 108zł to tak trochę przesadzają, sądzę że dużo tym zabiegiem klientów sobie odstraszą...

I chyba coś Ci się pomyliło? Przelewy w Inteligo nie są darmowe, kosztują złotówkę.

Rzadko korzystam z Inteligo - i tu również, mój błąd opłata jest ~ 1zł / przelew.

Wychodzi na to, że chyba mimo wszystko mBank najmniej "zdziera".

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Wychodzi na to, że chyba mimo wszystko mBank najmniej "zdziera".

Po co mieć konto w banku, który z Ciebie zdziera skoro możesz mieć wszystko za darmo w Polbanku, a poza tym trzymać kasę na świetnie oprocentowanym rachunku?

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

No właśnie jeśli chodzi o oprocentowanie to w jakim banku jest największe?

Chciałbym założyć właśnie konto w banku z dobrym oprocentowaniem.

Czasami warto dać im te 10zł na miesiąc za prowadzenie rachunku i mieć spore odsetki...

Swego czasu miałem ten sam problem. Tak jak pisałem wcześniej w Polbanku możesz 15000 zł oprocentować na 3 kontach mocnooszczędzających na 6,5%. Lokaty mają nawet gorsze od rachunku. Na głównym rachunku, do którego możesz podpiąć kartę masz 4,25% zależne od WIBORu.

PS. W tym banku jeszcze za nic nie zapłaciłem.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

Minusy:

- Jak zrobisz przelew wieczorem to pisze że ok ale czasem okazuje się że zlecenie poszło w kosmos

czy że zlecenie poszło w kosmos jest rownoznaczne z tym ze kasa tez poszla w kosmos ?

Nie :) Po prostu nic się nie stanie ze stanem konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności