Skocz do zawartości

Gdzie założyć konto w banku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

odradzam mBank ze względu na tragiczny interface obsługi internetowej
NIe uważam, że jest tragiczny...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja mogę polecić mBank no i nowy Alior Bank.

Ja bym Alior jednak odradzał, korzystałem z ich biura maklerskiego, bardzo częste awarie zraziły mnie do całej spółki. Zwłaszcza, że jeśli się nie mylę to zapowiadali podwyżki również w bankowości. Natomiast jeśli często wyjeżdżasz za granicę to warto wziąć ich kartę ze wzgl na stosunkowo niskie prowizje.

Jednym z tańszych i najstarszych rozwiązań (jeśli chodzi o internet) jest mBank, zresztą tak się przyzwyczaiłem, że właśnie tu mam konto główne. Główne zalety to niskie prowizje, dość duża popularność banku (ważne ze względu na przelewy wewnętrzne), darmowe karty płatnicze, kredytowe również niemalże rozdają bez większych dochodów, brak problemów z infolinią, spora liczba konsultantów (ważne jak chcesz zrobić przelew przez telefon). Samo konto nie jest zbyt wysoko oprocentowane, ale masz dostęp do całej gamy funduszy, lokat, akcji itd.

Mbank polecam jako konto firmowe, jeśli szukasz czegoś bardziej wyrafinowanego to w Polsce private banking zaczyna się już od 250tyś zł (to mało), czego Tobie życzę

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

polecam inteligo, szczegolnie jesli jestes mlody, nic wiecej nie potrzebujesz od

- duzej ilosci bankomatow, rzeczywistych placowek w razie czego

- wrzucisz tysiaka na oszczednosciowe i zwracaja ci sie oplaty za karte i za kilka przelewow wychodzacych miesiecznie

- do tego przez kilka miesiecy (chyba, ja tak mialem) darmowe powiadomienia sms o kazdym ruchu na koncie (przelewy,wplaty, nawet jak placisz w sklepie to ci w spodniach wibruje :)), potem mozesz wylaczyc zeby nie placic 5 zeta miesiecznie za to

z tym, ze z oszczednosciowego mozna kase zabierac raz w miesiacu bez prowizji, ale wystarcza

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Po co mieć konto w banku, który z Ciebie zdziera skoro możesz mieć wszystko za darmo w Polbanku, a poza tym trzymać kasę na świetnie oprocentowanym rachunku?

Polbank jest grecki, w Grecji raczej nieciekawie (mam z pierwszej ręki opinie od kumpla z Aten) - to może być duży minus.

Po co mieć konto w banku, który z Ciebie zdziera skoro możesz mieć wszystko za darmo w Polbanku, a poza tym trzymać kasę na świetnie oprocentowanym rachunku?

Polbank jest grecki, w Grecji raczej nieciekawie (mam z pierwszej ręki opinie od kumpla z Aten) - to może być duży minus.

https://polbank.pl/o-banku/gwarancje.html

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

I tak wygląda szukanie opinii innych użytkowników w internecie

"Każda koza swój ogon chwali"

Ja tam przy wyborze banku kieruje sie długofalowymi atrybutami np. oprocentowanie kredytu hipotecznego w granicach 1%

i dlatego multibank bedzie moim bankiem przez najbliższa dekadę, co prawda troche trudno sie przyzwyczaić do webowego interfejsu po lepszych bankach ale nie można mieć wszystkiego.

nie polecę Ci żadnego banku, gdyż nie mam żadnego porównania - od kilku lat mbank (prywatne, firmowe itd.)

Zalety:

- świetny interfejs internetowy

- praktycznie za darmo (konta prywatne), firmowe trochę trzeba płacić (np. za wypłaty z bankomatów)

- mnogość usług (m.in. eMAKLER, SFI)

- możliwość zarządzania wszystkimi rachunkami z jednego loginu

Wady:

- kiepskie oprocentowanie nawet na lokatach i kontach oszczędnościowych

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Kukis, każdy doradzi Ci coś innego, bo w innym banku ma konto i do tego banku jest przyzwyczajony. Jak ktoś ma w jednym banku od lat konto i nie ma większych problemów, to z pewnością taki bank poleci, nie wiedząc często o tym, że 3 inne banki mogą mieć dużo lepszą ofertę od tego polecanego.

W temacie ktoś polecił Alior. Też się kiedyś zastanawiałem, czy się tam nie przenieść z PKO BP. Wiecie jaka jest prowizja za płatność kartą przy zakupach? Gdy ostatnio sprawdzałem w cenniku, było to 5,00 PLN.

W ofertach bankowych jest zwykle coś za coś. U jednych masz darmowe bankomaty w Polsce i za granicą, a u innych masz darmowe przelewy przez internet. Pamiętaj jednak, że w każdym cenniku istnieją takie pozycje, które mają dla banku niwelować straty w postaci darmowych usług.

Skoro wiesz dokładnie czego potrzebujesz i z jakich usług będziesz korzystał, wybierz kilka banków, udaj się do placówki każdego z nich, każ sobie wydrukować cenniki, wypytaj o wszystko co Cię interesuje i porównaj ich oferty.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Większość posiadaczy konta w mBanku chwali właśnie ten bank. Ja również mam od kilku lat w mBanku konto i jest ok więc polecam :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

No właśnie, niestety:

ponieważ Polbank EFG działa w Polsce jako oddział greckiego banku EFG Eurobank Ergasias SA, to korzysta on z ochrony greckiego funduszu gwarancyjnego Hellenic Deposit & Investment Guarantee Fund (HDIGF), odpowiednika Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG)

No właśnie, niestety:

ponieważ Polbank EFG działa w Polsce jako oddział greckiego banku EFG Eurobank Ergasias SA, to korzysta on z ochrony greckiego funduszu gwarancyjnego Hellenic Deposit & Investment Guarantee Fund (HDIGF), odpowiednika Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG)

Źle zrozumiałeś. Tu chodzi o to, że gwarancje są podwójne, czym Polbank się mocno chwalił rok temu podczas początków kryzysu.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności