Skocz do zawartości

Gdzie założyć konto w banku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Z kontami oszczędnościowymi to jest różnie. DominetBank miał kiedyś 7%, a po jakimś czasie spadł do około 4%, eurobank miał ponad 5%, a obecnie ma 4,05%, podobnie pocztowy itd. Gdzie jest wysokie oprocentowanie to i tak spadnie.

Nie polecam nikomu fortis banku :)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Rocky77, chyba żaden :)

Ja obecnie korzystam z mbanku i lokat jednodniowych tyle że jest to rozbój w biały dzień (3%) ;)

Obecnie sam planuje założyć właśnie konta oszczędnościowe w polbanku ;)

To chyba znowu coś obniżyli oprocentowanie? Kiedyś z tego, co pamiętam było ono wyższe.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Ja mam mBank i Inteligo. mBanku mnie nie przekonuje - panel byl zrobiony w Paint'cie i to chyba przez 5 latka ;)

Polecam natomiast Inteligo. Teraz jest taka opcja, ze przelewy masz za free, ale nie masz oprocentowanej kwoty na koncie. To nic nie szkodzi, bo dwoma kliknieciami mozna zalozyc przerozne lokaty i juz sie ma oprocentowanie ;) Najwiekszy plus dla mnie to, ze mozna sobie rowneiz dwoma klknieciami tworzyc dodatkowe rachunki. Klikamy i juz mamy nowe konto z wlasnym numerem i dzieki temu robie sobie takich 5 i mam wszystko podzielone w zaleznosci skad kasa plynie ;) Oczywiscie nie placi sie za to dodatkowo w zaden sposob.

Jedyna oplata to 1zl za karte co miesiac. Karta dziala tak jak kredytowa i mozna sobie kupowac co sie chce w necie, bez problemu sie ja tez podebnie do PayPala :)

Minusem sa karty kodow, a nie kody sms, ale moze dzieki temu jest zwiekszone bezpieczenstwo.

EDIT - a juz nie zauwazylem, ze zalozyles Kukis, ale moze innym sie przyda ;)

Co do dobolokaty to Inteligo ma 5,06%, ale trzeba zawrzec na 6mc. Na 1mc 4,10%, a na 3 mc cos kolo 4,8%

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Sprawdzałem Inteligo, Alior, OpenFinance, GetinBank, BzWBK, mBank.

I osobiście muszę przyznać, że:

- do kredytowej Alior (z 1% casbacku)

- do lokat/nagród za konto - OpenFinance

- do podstawowego konta - mBank

pozostałe się nie liczą ;-)

• 1 rok później...

Także nie polecam Inteligo: to ile się za prowadzenie konta placi miesięcznie, zależy od opcji konta: ja np płace 9 zl/mc

Raz miałem puste konto, pobrało opłatę za prowadzenie, 9 zl na minusie i natychmiast zacząłem dostawać sms-y od inteligo że proszą o uregulowanie zaległości, co jest trochę śmieszne.

Tak samo jak jest śmieszne że w placówkach PKO BP można jedynie wpłacać na konto inteligo, wypłacić już nie można o.o

ps: mam drugie konto w Alior Banku i nie narzekam.

Sam mam w Alior Banku konto, które szczerze znajomym polecam :) Zero problemów jeśli chodzi o kontakt i pomoc, darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów (niby prowizja jaką oferuje większość banków to nie jakieś kokosy, ale ziarnko do ziarnka i niezła sumka wychodzi), wygodne e-konto. Za to szczerze odradzam BZWBK. Założyłem tam konto <26, podczas zakładania miła Pani mało mi w tyłek nie wlazła, ale później to już tylko problemy były. Jedyne zainteresowanie jakie wykazali pracownicy tego banku było, gdy przyszedłem zamknąć konto. Nagle w okół mnie zebrało się całe stado ludzi od obsługi klienta, starających się mnie przekonać, jak wielki błąd robię rezygnując z konta ;) no i zadzwonili do mnie kilka miesięcy po zamknięciu rachunku, że mało z konta korzystam i dlaczego tak jest. Pani była szczerze zdziwiona, że zamknąłem konto, co nie widniało w ich systemie jeszcze:) jednym słowem burdel na kółkach.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności