Skocz do zawartości

Moc w linkach nofollow

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczęło mnie to nurtować, niby wszyscy mówią że nofollow, nie przenosi żadnej mocy.

Ale na przykładzie strony kolegi muszę stwierdzić że mam wątpliwości.

Strona jest młoda (raptem 3-4 miesiące) posiada 126 linków zewnętrznych, w tym 2 ze swoich troszkę (parę miesięcy starszych)starszych stron PR1 po 3 linki przychodzące każda. 12 z zamkniętego forum tematycznego które w ogóle nie jest pozycjonowane. a pozostałe z mojego bloga gdzie link jest nofollow.

I teraz sprawa wygląda tak że przy ostatnim updacie strona dostaje PR2, jakim cudem??

Jak dla mnie to nie ma innego wytłumaczenia jak tylko moc z mojego bloga jest tam dużo linków jeden z PR4, kilka PR3 i kilka PR2, No niby te linki mają atrybut nofollow ale jak dla mnie to jedyne sensowne wytłumaczenie. Co wy na to??

Najtrudniej nauczyć się że nawet głupiec ma czasami rację (Winston Churchill)

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

Znam strone, ktora ma 0 linkow i istnieje od 5 dni, a dostaly PR4...

Jako te "nie manie" linków uważasz nie pokazywanie komendą link: ?

Poza tym jest mało prawdopodobne by stricte nowa domena po 5 dniach istnienia dostała PR4 ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Również jestem ciekaw jaka to strona w tak krótkim czasie mogła otrzymać PR4 :D

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności