Skocz do zawartości

Problem z małym formularzem.

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Męczę się z jednym formularzem który nie chce działać jak należy.

W pliku kody.php do skryptu "płatności sms", próbuję dodać formularz w którym mógłbym wstawiać tekst który wyświetlał by się pod polem na kod sms z informacją o numerze, treści sms'a i kosztach itp. Zrobiłem w tabeli "otwarty_template" pole "smstekst" do zapisu a w pliku mały formularz dzięku któremu mógłbym t treść edytować.

Niestety nie działa jak należy. Kod który sam zrobiłem wygląda tak:

$smstext = $_POST[smstext];
 $sms1 = "update ".$prefix."template set wartosc='".$smstext."' WHERE nazwa='smstekst' ";
$sms2 = mysql_query($sms1);
  echo '<form action="kody.php" method="post">
  <textarea name="smstext" cols="70" rows="11"  >'.$tpl[smstekst].'</textarea><br/>
  <input type="submit" value="Zapisz tekst" class=button>
  </form>';
  echo $tpl[smstekst];

Skrypt zapisuje dane do bazy danych ale na moment.

Po zapisaniu formularz jest pusty (chociaż wstawiłem zmienną w textarea, która powinna pobierać wartość z bd), a po odświeżeniu strony lub ponownym wejściu na nią z innej strony, komórka w bd jest czyszczona.

Z pewnością ja robię jakiś błąd ale próbowałem już na wiele sposobów to naprawić,a le nie dało to żadnych rezultatów.

Czy ktoś mógłby doradzić mi jak skonstruować taki prosty formularz który by nie poprawnie zapisywał i wyświetlał zawartość z bd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności