Skocz do zawartości

Zabawne wpisy w katalogach

rainer

Rekomendowane odpowiedzi

Rainer, czy ty moderując swoje katalogi i czytając opisy, próbowałeś wcielić się w osobę odwiedzającą podstronę z tym wpisem? Odpowiedz sobie, która opcja jest bardziej prawdopodobna:

a) Internauta zwraca uwagę na kilka słów, konkretnie go interesujących (przykład www.serwisPC.pl - zajmujemy się serwisowaniem i naprawą komputerów)

:) Internauta czyta cały opis, który ma kilkaset znaków. W nim opisywana jest historia firmy, który wuj ją przejął, albo 3 razy w tekście wymieniana jest ta sama usługa

Jak to niektórzy nazywają swoje katalogi, katalogami dla "ludźmi". Dla ludzi to był Dmoz, za czasów normalnej moderacji.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
".....zgaj.unl.pl/

Fotografia ślubna i okolicznościowa, zajmuję się forografią krajobrazów, gór, ludzi, zwierząt i wielu innych.

Na podstronach mozna znaleść mozna znaleść wiele różnych zdjęć.co tu jeszcze mam wpisac zeby dodal sie do tego zrytego katalogu? opis strony jestza krótki coooo? a na gó**o komuś całe wypracowanie na ten temat, wystarczy tylko kilka słów i któś juz zrozumie o co chodzi!"

Ja dzisiaj miałem coś takiego :) ale najśmieszniejsze jest że odrzuciłem około 4% wpisów :/ i to zazwyczaj wywalam tylko jak strona nie działa :P lub jest totalnie tandetna lub opis cały wymaga poprawy i w każdym ze słów brakuje polskich fontów. Czasami jak mam więcej czasu to poprawiam. No ale co nie dogodzisz każdemu :)

Pozdrawiam adminów

Ale by się gość zdziwił jak byś mu to dodał :P

Rainer, czy ty moderując swoje katalogi i czytając opisy, próbowałeś wcielić się w osobę odwiedzającą podstronę z tym wpisem? Odpowiedz sobie, która opcja jest bardziej prawdopodobna:

a) Internauta zwraca uwagę na kilka słów, konkretnie go interesujących (przykład www.serwisPC.pl - zajmujemy się serwisowaniem i naprawą komputerów)

;) Internauta czyta cały opis, który ma kilkaset znaków. W nim opisywana jest historia firmy, który wuj ją przejął, albo 3 razy w tekście wymieniana jest ta sama usługa

Jak to niektórzy nazywają swoje katalogi, katalogami dla "ludźmi". Dla ludzi to był Dmoz, za czasów normalnej moderacji.

Oczywiście że tak.

Jako osoba odwiedzająca katalogi a odwiedzam je bardzo często,

gdy widzę wpis typu "Zapraszam na moją super wypasioną stronę z towarem xxx"

lub opis zawiera 5 błędów na 2 zdania, lub brakuje PL znaków

w 99,9% nie wchodzę na taką stronę bo w 99,9% jest do D...

Zawsze wychodzę z założenia że jakość opisu świadczy o piszącym

i(lub) zawartości strony, towaru, usługi, bez znaczenia.

pozdrawiam

Rainer SEO Club

--

Krótkofalarstwo

Ja raz dostałem mejla od jakiegoś nie-polaka-z-grecji... tj chłop miał jakieś kompleksy. Treść tego mejla poniżej:

I tak masz ch****y Page Rank Krakusie a strone mojego hotelu mam po polsku i jest dla polaków wiec nie widze powodu dlaczego odrzuciles ale spoko w zamian zycze Ci ch******h Swiet Bozego Narodzenia,ch******o Nowego Roku i zebys dalej klepal biede w je****j komunie,pozdrawiam

Oczywiście odpisałem mu, jednak bardzo kulturalnie, bez przegięć :-)

Dodał mi jakąś grecko-angielską stronę w *.com o jakimś hotelu w Grecji... języka polskiego ni cholery nie było a szukaliśmy w 3 osoby ^^

Ps. NIENAWIDZE polakuf którzy jadą za granice, robią na plantacjach bawełny jak murzyni 200 lat temu za 50 euro i czują się jak Panowie i Władcy...

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

A więc jedna można edukować ludzi, i to się chwali.

Informacje dla moderatora: Dzięki za informacje żeby nie pisać tych samych opisów :-) Przeglądałem dość sporą ilość katalogów i patrze że w sumie to wszystkie strony mają takie same opisy, cóż ja raczej też przynajmniej teraz wiem że trzeba pisać różne opisy jak w preclach ;-) dzięki.

I tak trzymać!

pozdrawiam

Rainer SEO Club

--

Krótkofalarstwo

Może to nie jest śmieszne, ale świadczy o części graczy CS. :)

Opis: siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,siec serwerow conter strike,

Słowa kluczowe: siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike, siec serwerow conter strike,

"a posiadają serwery conter strike" ? ^^ bo w opisie o tym chyba nie wspomnieli :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Ja osobiscie dodając strony do katalogów, staram tworzyć względnie unikalną treść, "dzialam" zgodnie z regulaminem danego katalogu. Ale tylko i wyłącznie po to zeby admin nie odrzucił mojej strony. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał... długi tekst w katalogu, nie jest wcale dla wyszukiwarki Bóg wie jakim sprzymierzeńcem.

Poza tym uważam, że... Własciciele katalogów, którzy wymagają długich wpisów, narażają się na dodawanie przez pozycjonerów jedynie duplikatów, którzy po dodaniu witryny do XX katalogow, wręcz nie mają pomysłów na nowe wpisy. To z kolei przy dużym nasileniu, jedynie szkodzi samemu katalogowi. DMOZ jest tutaj idealnych przykładem. Czym byłyby 2-3 kluczowe i unikalne zdania? Wówczas nikt by ni kopiował, bo po co? Napisanie 2-3 zdań to chyba żaden większy problem... Wolałbym aby to czy strona zostanie dodana do katalogu, było decydowanie na podstawie samej strony i tego czy nie będzie ona za X czasu jedynie śmietnikiem, a nie opisu strony, który i tak nikomu do niczego się nie przyda ;-) pozdrawiam

--------------------

pokrowce na krzesła, blog na lajcie, ściągi IT

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

pandha - unikalne wpisy to taki sam mit jak unikalne wpisy w preclach

a przy kilku katalogach czasami naprawde sa perelki ;) - jak cos znowu wpadnie to wkleje

ale przy mailach, jakie czasami dostaje od ludzi to wpisy to pikus - znaczy sie pan pikus

ostatnio jakis pan z kanady pisal, ze on to pi****oli - zalatwil smsa z polski - by sie wbic do katalogu wpisal opis i ni *uja

dodaje i caly czas za malo ;) - akurat w tym katalogu opis wymagal 200 znakow

po korespondencji uzupelnil wpis ..... kropkami :)

Minimalna długość opisu powstała w celu zadowolenia robotów Google, a nie użytkowników. Google nie karze za powielanie treści, a za bezsensowne = nieprzydatne dla użytkowników strony.

Normalny opis powinien mieć długość 100-250 znaków, a najlepiej jedno zdanie. Gdyby było inaczej Google w wynikach wyszukiwań wyświetlałoby opisy na 500 i więcej znaków.

Długie opisy są nienaturalne, dlatego użytkownicy się burzą.

Treningi WattUp.pl

mi przypadkiem mały test wyszedł, 10 stron z opisami w miarę unikalnymi, tej dziesiątej mi się nie chciało robić więc skopiowałem opis, po miesiącu patrzę i jest jedyną nie zaindeksowaną stroną, raczej nie przypadek. Opis napisałem już później sam, i po tygodniu pojawiła się SERPach.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

a o czym jest temat ???

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności