Skocz do zawartości

Google dance/filtr/ utrata FSB?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem,a raczej pytanie :D

Od 1,5 miesiąca- czyli od założeni strony staram się ją pozycjonować korzystając głównie z linków z katalogów i dzięki artykułom.

Strona na samym początku, w wyszukiwaniu na dane frazy znajdowała się na stronach

1-3 - bramy novatec

1-10 - novatec

40-50 bramy świętochłowice, bramy zawiercie

poza 100 dla bramy (inne śląskie miasta)

Jakiś czas temu, strona spadła z wyszukań do

30-50 bramy novatec

poza 500- novatec, bramy świętochłowice, bramy zawiercie

dla innych albo nie spadła albo nieznacznie(wcześniej ich zbytnio nie sprawdzałem, wiec nie jestem pewien)

pojawiała się w innych wyszukiwaniach(pokazywanych w narzędziach dla webmasterów), ale zniknęła

Moje pytanie brzmi:

Co może być przyczyną spadku bo nie jest to całkowity filtr:

1)utrata FSB

2)filtr na frazy za sprawdzanie ich w wyszukiwarkach automatycznych

Podkreślam że staram się raczej pozycjonować z głową tzn dodaje do 10 katalogów dziennie (narazie około 200 linków i PR=1), stworzyłem site map, strona jest zaindeksowana bo korzystam z narzędzi dla webmasterów google i nie pokazuje błędów.

Bardzo proszę o przejrzenie strony i sensowną(mam nadzieje nie besztającą odpowiedź, ponieważ szukałem tego i nie mogę nigdzie znaleźć:/)

adres strony www.novatec.info.pl

Tu nie chodzi o filtr czy koniec FSB ... bo jeżeli jeszcze nie filtr to takim pozycjonowaniem będziesz na liście priorytetów żeby się załapać, a na FSB nie ma co liczyć - amba fatima raz jest raz nima = pufffff i znikło ;)

Zadziwiający jest sposób pozycjonowania strony :D

Tytuły wpisów w katalogach = tytuł strony ... LINK ;)

W ten sposób daleko nie zajedziesz :(

Pozdrawiam B)

Tytuły wpisów w katalogach = tytuł strony ... LINK :aniolek:

W ten sposób daleko nie zajedziesz :)

Można jaśniej bo szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem:/ czytałem poradniki i pomoc i... nadal nie bardzo rozumiem:)

A może chodzi o to że tytuły w katalogach się nie zmieniają?

Hmm szczerze powiedziawszy zmieniam opisy, słowa kluczowe itd. ale nie wpadłem na to że tytuł strony też trzeba zmieniać:/

Pozdrawiam

Dokładnie tak jak pisze aniec2 ... zmieniaj tytuły wpisów i dostosowuj je do haseł, które chcesz osiągać w wyszukiwarce :aniolek: Bo inaczej albo się załapiesz na filtr - masa identycznie opisanych linków nie wygląda naturalnie - albo będzie miał taką sytuację jak teraz - długi tytuł, który osłabia siłę poszczególnych słów, wszędzie taki sam, przez co wpisy w katalogach będą wyżej niż Twoja strona :)

Pozdrawiam ;)

nie che dublować tematu , również mam problemn z indeksacją w googlu.

około tygodnia temu zaindeksowało mi stronę główną , dodałem poźniej tylko dwie podstrony gdyż cały czas stronke zmieniam a wole zeby była juz zaindeksowana nim ukończe ja pisać.

po tygodniu strona została wyindeksowana :/

zero swl zero dzikiego dodawania ndo katalogów

moze DC ale sprawdziłem w googlu i nie wskazuje na to .

Jedynie pozostało 14 BL po mojej stronie.

Czekać i liczyć na nową indeksację czy cos majstrować ze stronką ??

Fotografia panoramiczna - blog PR=2 - masz artykuł o fotografii opublikuj go !!

moderowany ogólnotematyczny www.allseo.pl-

Artykuły do przedruku

Dokładnie tak jak pisze aniec2 ... zmieniaj tytuły wpisów i dostosowuj je do haseł, które chcesz osiągać w wyszukiwarce :) Bo inaczej albo się załapiesz na filtr - masa identycznie opisanych linków nie wygląda naturalnie - albo będzie miał taką sytuację jak teraz - długi tytuł, który osłabia siłę poszczególnych słów, wszędzie taki sam, przez co wpisy w katalogach będą wyżej niż Twoja strona :)

Pozdrawiam B)

Hmm co byście mi teraz poradzili w takim razie? Probować się pozbyć tych linków z tym samym tutułem, czy poprostu prowadzić dalej katalogowanie już w sensowny sposób, próbując zapomnieć o tych linkach i śmiać się z nich w przyszłości licząc na to że G się nie obrazi:)?

na pewno nie wyświetla tobie błędy w webmaster tools?

zdublowane title webmaster tools zwraca jako błąd

webmaster tools nie pokazuje żadnych błędów:/

a w którym miejscu jest zdublowane title to bym to poprawił;)

Jeżeli możesz je edytować, te wpisy ... to by było najlepsze rozwiązanie + dalsze zdobywanie linków, już w zgodzie z obecną wiedzą :)

Nie ma sensu się ich pozbywać, bo dodając teraz ze zróżnicowanym tytułem, efekt powtórzeń zostanie zniwelowany :)

Pozdrawiam B)

P.S. Swoją drogą Google Webmaster Tools pokazuje dublowane opisy i tytuły ... ale te ze strony, a nie z linków zewnętrznych ... a na stronie, dziwnym zbiegiem okoliczności, tytułów nie powtarzasz ;)

P.S. nr 2

Czekać i liczyć na nową indeksację czy cos majstrować ze stronką ??
Najpierw ukończ stronę, a później się staraj o indeksację ... a w tym czasie możesz podpiąć jedną podstronę z zoptymalizowaną treścią, tylko jej już nie zmieniaj B)

Strona, która na starcie się ciągle zmienia, nie aktualizuje a zmienia ( stare -> out ... nowe -> in ), to strona w budowie - nie da się ukryć ... a takie strony nie są dodawane do indeksu ;)

Kurcze głupie pytanie na poziomie początkujacego, którym de facto jestem ale...

Czy lepiej jest wpisywać jako tytuł strony frazę pod którą chcemy żeby strona była wyszukiwana, czy lepiej wybrać taki tytuł, żeby nie robić sobie konkurencji o frazę. Dodatkowo czy liczy się sam link z katalogu i jego wartość czy też ważne jest aby słowa kluczowe, tytuł i opis miały frazy na które chcemy pozycjonować?

Właśnie się zastanawiałem dlaczego moje wpisy do katalogów stoją wyżej od mojej strony:/ jak to kurcze naprawić:/

Dziękuje za cierpliwą odpowiedź:)

Jako tytuł wpisuj słowa, na które chcesz być wysoko w rankingach wyszukiwarek ... nie robisz sobie żadnej konkurencji w ten sposób ;)

Czemu są wyżej ... bo na obecną chwilę są silniejsze, z racji wieku, ilości linków, itd. ... ale to przejdzie, bo Ty będziesz zdobywał linki z kilku silnych katalogów, więc gdy to się zsumuje Twoja strona będzie wyżej :)

Pozdrawiam B)

Jako tytuł wpisuj słowa, na które chcesz być wysoko w rankingach wyszukiwarek ... nie robisz sobie żadnej konkurencji w ten sposób ;)

Czemu są wyżej ... bo na obecną chwilę są silniejsze, z racji wieku, ilości linków, itd. ... ale to przejdzie, bo Ty będziesz zdobywał linki z kilku silnych katalogów, więc gdy to się zsumuje Twoja strona będzie wyżej :)

Pozdrawiam B)

Czyli 200 linków to narazie za mało żeby prześcignąć poszczególne wpisy w katalogach:)?

Ehhh cieżkie jest życie początkującego pozycjonera:) a co dopiero doświadczonego;P

Jakie 200 :P ... licz te unikalne, a nie po 4-5 z jednego serwisu ;)

200 linków z 60 serwisów to nie to samo co 200 linków z 200 różnych serwisów - zupełnie inna moc ;)

Jak już się odnajdziesz to nie jest tak ciężko ... ale mniej fascynująco B)

Początki są zawsze ciekawsze :)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności