Skocz do zawartości

Potrzebuję pomocy w doborze słów kluczowych

albert25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Zaznaczam że jestem w tym zielony a wiem że dobór słów jest ważny.

Prowadzę firmę usługową zajmującą się marketingiem w chwili obecnej jestem w trakcie tworzenia strony o mojej firmie.

Zobaczcie czy dobrze dobrałem słowa

marketing

badania rynku

polityka cenowa

analizy marketingowe

reklama

Public Relations

promocja sprzedaży

e-marketing

marketing szeptany

marketing internetowy

analiza S.W.O.T

współpraca

Proszę o informację czy dobrze wpisałem

pozdrawiam

Proponuje zainstalować sobie wtyczkę seoquake i użyć w niej opcji keywords density. Następnie google trends.

To czy dobrałeś dobrze frazy czy nie zależy od twoich zsobów i możłiwości. Jak się chcesz skupić na najpopularniejszych to musisz mieć do tego spore środki (finansowe i zapleczowe) więc jeżeli ich nie masz warto zrobić analizę mniej popularnych fraz czy tez tzw. long tail.

Zoptymalizuj odpowiednio stronę i zacznij pozycjonować.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Tak xannstat też jest dobrym źródłem dobrania sobie fraz.

Jak widzę teraz dobrałeś sobie frazę współpraca. Czy ty byś wpisał coś takiego w google szukając coś z tematyki Twojej strony ? :rolleyes:

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Wejdź na:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Np. samo słowo marketing ma 30 400 000 miesięcznych wyszukiwań. Dasz radę :rolleyes: ?

Marketing plan ma już "tylko" 550 000.

Na początek lepsze frazy 2-3 wyrazowe. Na koniec być może także :good:

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Wyrzuć marketing i reklamę.

Pozycjonując frazę np. "reklama internetowa" jednocześnie pozycjonujesz słowa "reklama" i "internetowa". Oczywiście przy okazji i w dużo mniejszym stopniu jak frazę główną. Pozycjonowanie samego słowa "reklama" może za rok, półtora, jeśli się bardzo upierasz. Ale nie sądzę. Jest dużo trudniejszą frazą niż np. opony, o których była tu gdzieś dyskusja ostatnio na forum.

Co do reszty słów, to kij wie. Postaw się w sytuacji potencjalnego klienta. Co wpisze, żeby znaleźć usługi, które Ty będziesz oferował? O innych sposobach doboru słów kluczowych pisali na tym forum dużo, dużo bardziej doświadczeni użytkownicy i pozycjonerzy. Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj.

PS

Może zamiast reklama daj "reklama Twoje miasto", w którym będziesz prowadził działalność?

PS 2

Jak się przekonasz, Ci dużo, dużo bardziej znający się na rzeczy Użytkownicy to fani Gwiezdnych Wojen, ponieważ na forum wiele razy piszą o mocy. Niestety nikt jej nie widział, ani nie zmierzył :) .

Zatem niech moc będzie z Tobą :aniolek: !

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

frazy typu marketing, reklama itp. to Ci będzie ciężko zrobić raczej bez dużego zaplecza.

marketing mix to dla studentów i uczniów szukających materiałów do pracy/referatu???

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności