Skocz do zawartości

Title - czy dobre takie?

NOXis

Rekomendowane odpowiedzi

NIe

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie ma sensu na siłę upychać adresu strony w tytule ... gdyby ktoś miał szukać po adresie to wyszukiwarki nie byłyby potrzebne :good:

Im krótszy TITLE tym więcej mocy ma każde ze słów w nim użytych ... czyli np. "Forum Kulturystyczne - Kulturystyka" może starczyć za świat :rolleyes:

Pozdrawiam :good:

NIe

a czemu nie?

Robot prawdopodobnie potraktuje słowa z FORUM-KULTURYSTYKA.PL jako wyrażenia normalne, a przynajmniej pogrubia je przy zapytaniach. np. na frazę "forum kulturystyka", co chyba się już nie odbywa tak samo w przypadku normalnego tekstu (tzn. jeżeli chodzi o myślniki), ale pewny nie jestem, kiedyś to sprawdzałem, ale już nie pamiętam wyników testu :rolleyes:

No wiadomo można by zrobić normalnie Forum Kulturystyka :good:, co raczej będzie lepszym rozwiązaniem.

Zaletą adresu w tytule jest też utrwalanie go w świadomości internauty - jak już jest na stronie to nie koniecznie patrzy na pasek adresu wyszukiwarki. No ale ja też nie stosuję tego.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

@a czemu nie?

czytaj post wyżej przed twoim

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@a czemu nie?

czytaj post wyżej przed twoim

Ale robot tego nie potraktuje jako adres ciągły tylko jako słowa kluczowe - forum kulturystyka (prawdopodobnie)

No zgadzam się, że pod frazy kluczowe lepiej układać title normalnie i w kolejności od najważniejszej, ale adres zawierający słowa kluczowe znowu nie jest takim błędem strasznym. Tylko jak już bym go chciał dawać to dałbym na końcu, chyba że zawierałby główną frazę kluczową.

z kolei wg mnie: "Dyskusyjne" trochę zbędne słowo.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

@Ale robot tego nie potraktuje jako adres ciągły tylko jako słowa kluczowe - forum kulturystyka (prawdopodobnie

IMHO nie ma w tym analogi do linkowania.

@z kolei wg mnie: "Dyskusyjne" trochę zbędne słowo.

Oczywiście, bo forum dyskusyjne to takie masło maślane

Nie ma sensu na siłę upychać adresu strony w tytule ... gdyby ktoś miał szukać po adresie to wyszukiwarki nie byłyby potrzebne ;)

Im krótszy TITLE tym więcej mocy ma każde ze słów w nim użytych ... czyli np. "Forum Kulturystyczne - Kulturystyka" może starczyć za świat ;)

Pozdrawiam B)

Dałem na odwrót czyli tak: Kulturystyka - Forum Kulturystyczne. może tak być? :P

Jasne, że tak ;) Ważna uwaga: w przypadku forum najlepszą formą promocji jest long tail, tzn. zamiast kilku bardzo popularnych haseł, odpowiednia optymalizacja strony dzięki której ruch zapewni wiele haseł doprecyzowanych = wielowyrazowych :P

Możesz iść w hasło "kulturystyka", na które będzie Ci się trudno przebić ... albo iść na proste hasła, jak np. "czy używanie synthol'u jest bezpieczne" ;) Dużo takich haseł może zapewnić większy ruch niż kilka haseł trudnych i popularnych B)

Żeby osiągnąć taki efekt bardzo ważna jest optymalizacja serwisu, a tutaj aspekt TITLE się musi pojawić. Najlepiej gdyby TITLE podstrony danego wątku było np. "Forum Kulturystyczne - Kulturystyka - TYTUŁ WĄTKU" ... możesz to zobaczyć na przykładzie PiO ;)

Pozdrawiam ;)

hheehhe ale Ty znasz się na tym ;) Ale mam jeszcze jedno pytanie, bo są dwa słowa obok siebie tzn. Kulturystyczne i kulturystyka - czy wyszukiwarki nie wezmą tego za wyraz podobny - czyli czy nie pomyślą sobie że to są dwa takie same słowa, nawet jeśli są one w innym przypadku czy coś takiego :P

Wyrazy są rozróżniane bardzo dokładnie ... to jest w sumie podstawa, jeżeli wyniki wyszukiwarki mają być dokładne B)

Przykład:

wyniki hasła "optymalizacja" - 1 230 000

wyniki hasła "optymalizacji" - 490 000

... adresy stron też różne, a różnica w haśle jednego znaku "a" -> "i" ;)

Pozdrawiam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności