Skocz do zawartości

Jak zmeinic link w mod_rewrite

hazael

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginalnie link wygląda tak:

www.moja.strona.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=93

powiedzcie mi jak zrobić za pomoca mod_rewrite takie coś:

www.moja.strona.pl/forum

lub przynajmiej takie coś:

www.moja.strona.pl/component/option,forum

zamiast takiego czegoś:

www.moja.strona.pl/component/option,com_simpleboard/Itemid,93

Mam tak ustawionoe:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.*) index.php

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

A tak samemu nie łaska poszukać :x

np. w google ->Znaleziono około 1,040,000 dla zapytania mod_rewrite. (Znaleziono w 0,24 sek.) i to tylko w 240 milisekund 8)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Twój post pewnie poprawi wynik w góle z zapytaniem "mod_rewrite" i już będzie 1,040,001...

Jak wpisze do wyszukiwarki słowo sex to bede miał wiecej wyników, tylko co z tego, skoro tego prawdziwego sexu tam nie znajde.

Zadałem konkretne pytanie i chciałbym otrzymac odpowiedz taką, jaka mnie satyswakcjonuje, zamiast przechwałek osób, które w ten sposób podbijają sobie punkty w rankingach na forum. Jesli nie umiesz, lub nie chcesz pomóc, to zignoruj to miejsce i przeczytaj sobie swoją zlota mysl, jesli jej nie rozumiesz:

"Dbajmy o zasoby serwera ! Nie zadawajmy niewłaściwych i zbędnych zapytań SQL"

---------------------------------------------------------------------------------------------

Czytałem o mod_rewrite, ale najwidoczniej nie rozumiem do końca jego działania i myslałem, ze na forum mi ktoś pomoze to rozwiązać. Udało mi się zrobić tak jak chce tylko, że jeśli wykonam polecenie:

RewriteRule ^forum/(.*) index.php?option=com_simpleboard&Itemid=93

To wszystko działa mi poza logowaniem się w panelu administratora...

Zatem chciałbym aby ktoś mi to wytłumaczył co jest zle, bo jestem debilem i nie umiem sam sobie z tym poradzić. :?

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Zadałem konkretne pytanie i chciałbym otrzymac  odpowiedz taką, jaka mnie satyswakcjonuje, zamiast przechwałek osób, które w ten sposób podbijają sobie punkty w rankingach na forum. Jesli nie umiesz, lub nie chcesz pomóc, to zignoruj

A co to koncert życzeń!

Udzieliłem ci konkretnej odpowiedzi i gdybyś tak łaskawie szczegółowo poszukał i ruszył głową nad tym problemem... Ale ty czekasz na gotowe rozwiązania i myślisz co mi maksymalnie zgryźliwego odpisać.

Dlatego nie będę ignorował posty takich leniwych typów jak ty. Nawet na tym forum ten temat był wiele razy poruszany.

A tak poza tym to najpierw łaskawie zastanów się nad zadaniem właściwego zapytania, a nie bez ładu i składu! A jeśli nie jesteś wstanie to "doucz" się w tematyce: co to są parametry/wartości i ich przekazywania metodą GET :)

I na koniec cytat z niedawno napisanego postu:

forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=8508

Rewrite w .htaccesie jest opisane na forum doskonale....

Pozostawię to bez komentarza...

:D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności