Skocz do zawartości

Dziwne wyniki site i nowo zindeksowanych

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam do was takie pytanie. Gdy wpisze site:mojadomena widzę pewnego dnia powiedzmy 5100 zindeksowanych linków. Potem sprawdzam to samo za około tydzień i przybywa ich około 300 czyli już razem jest 5400 stron.

W google można włączyć panel boczny opcji i wybrać najnowsze wyniki - tam nie pojawiają mi się żadne strony zindeksowane przez ten czas i nie ma żadnych nowszych wyników niż te sprzed tygodnia co były wcześniej. Jak to jest?

Oraz pytanie 2 czy sam metatag noindex zabiega skutecznie indeksowaniu strony?

Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziekuję.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Łączysz się z różnymi DC.

Meta tag robots jest ignorowany, więc nieistotne czy sobie wpiszesz nofollow czy noindex.

Używaj robots.txt.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

DC to Data Center, Google posiada wiele Data Center, każde DC ma trochę inne dane, inne roboty, synchronizacja pomiędzy różnymi DC zawsze trwa i dlatego masz takie różnice. Robot z DC1 zaindeksował 5400 a robot z DC2 tylko 3400, a za kilka dni wymienią się informacjami.

służy do tego noindex,follow, tylko pytanie dlaczego nie chcesz indeksować strony tagów i kategorii, szkoda mocy strony. Google czyta te tagi https://www.google.com/support/webmasters/b...p;answer=156412

<meta name="robots" content="noindex,follow">

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności