Skocz do zawartości

Google Talk - totalna inwigilacja :)

melassa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dosc ze wiedza z jakich ip sie laczyles jakich fraz szukales oraz jakie strony odwiedzales doszla jedna mozliwosc logowania userow przez firme Google.

W nowym GTalk jest

gtalk6nz.th.gif

tylko za cholere nie moge sie doszukac archiwum na dysku :)

gtalk22sn.th.gif

Ciekawe gdzie sie to zapisuje :) Pewno na Gmail. W koncu czlowiek moze wyprodukowac pare mega piszac tylko tekst.

Ciekawe czy to bug czy faktycznie cala rozmowa loguje sie do serwera.

Check email deliverability tool Maildog

Ciekawe, ja jeszcze nie uruchomiłem klienta gtalk (na windowsie) i nie widziałem co robią z danymi.

To, że mogą to archwizować u siebie nie wydaje mi sie niemożliwe. Wtedy będą mogli lepiej dopasować reklamy.

Dlatego nie polecał byl chyba korzystania z klienta google. Na szczęście można korzystać z innych klientów.

Ciekawe gdzie sie to zapisuje  Pewno na Gmail. W końcu człowiek mnożę wyprodukować parę mega piszac tylko tekst

Jabber jak to jabber na serwerze w formie XML w kliencie Hapi mam tak samo lista jest na svr. Google moim zdaniem zaczyna zbyt integrować w prywatność swoich klientów choćby to iż w qmailu trzeba będzie teraz podać numer telefonu przy rejestracji { w imie bezpieczeństwa }

Ja bym raczek poszukał w folderze %Documents and Settings%

----------------------

mam gtalka na komputerze w pracy i w domu, jesli by zapisywalo sie w necie to by byla ta sama historia na obu komputerach niestety nie jest :)

niestety bo ja akurat nie mam nic przeciwko archiwizowaniu przez google moich konwersacji, pod warunkiem oczywiscie mozliwosci skasowania archiwum.

a jesli chodzi o bezpieczenstwo to te dane sa duzo bezpieczniejsze w google niz na lokalnym komputerze z winda i stadami wirusów

no chyba ze ktos sie uwaza za lepszego od specow z bezpieczenstwa systemow google

a jesli chodzi o bezpieczenstwo to te dane sa duzo bezpieczniejsze w google niz na lokalnym komputerze z winda i stadami wirusów 

no chyba ze ktos sie uwaza za lepszego od specow z bezpieczenstwa systemow google

Jesteś naiwny, kiedyś zrozumiesz...

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Mellasa ma racje to powolne działanie monopolistyczne.:)

Zbieranie powolne danych do programów reklamowych badanie preferencji usera i targetowanie mu reklam.

Google rozwija się w kierunku reklam i zarabiania z tego coraz większych pieniędzy.

Oczywiście nie możemy mieć o to pretensji to nie firma Matka Teresa.

To z roku na rok większy biznes.

I tak w co drugim produkcie na rynku jest permanentna invigilacja :)

Nasze preferencje są jako dane na wagę złota:)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Mellasa ma racje to powolne działanie monopolistyczne

Zaczyna mi to pachnieć praktykami pana Billa G., czyżby szli w jego slady ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności