Skocz do zawartości

Gdzie umieszczać linki zwrotne do katalogów?

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy od katalogu :) . Ale na poważnie, to ja umieszczam na swoim forum linki w oddzielnym dziale, jeżeli katalog odrzuca bo link nie jest na stronie głównej to podaje do niego link. Patrz nie na ilość, a jakość. Znacz czy wpisy z twojej kategori są popularne i na ile. Szukaj minimum PR3, bo po hol**ę ci bezwartościowy link na nie popularnym i słabo podlinkowanym katalogu

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

• 9 miesięcy temu...

Ja robię podobnie tylko, że umieszczam strony tylko w katalogach PR4+. Jeżeli już mamy umieścić link zwrotny, to porządny katalog nie żąda umieszczenia go na stronie głównej, lecz prosi o podanie adresu url, gdzie ten backlink się znajduje.

Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka

Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin

Zwykle jest tak, że jak katalog wymaga płatności np. sms'em to link zwrotny nie jest wymagany - ja tych katalogów się trzymam.

Też radzę unikać katalogów, które wymagają linka zwrotnego - co to w ogóle za wymysł?

A co do strony niezaindeksowanej z farmą takich linków, to muszę napisać, że katalogi często wymagają, żeby taka strona była linkowana z głównej, więc zastanówcie się czy warto się babrać i tracić czas, na choćby sprawdzanie czy wpis został dodany.

Subdomena wydaje się być sensownym rozwiązaniem.

no ale po co dodawać w ogóle do takich katalogów? Przecież jest tyle innych... i często lepszych, które nie wymagają linka zwrotnego.

Dokładnie... Po co zawracać sobie głowę katalogami, które WYMAGAJĄ linków zwrotnych. Jak ktoś ma ochotę to i tak podlinkuje katalog (swój wpis w katalogu).

Obowiązkowe linki zwrotne w katalogach to jest pozostałość po prehistorii katalogowania stron.:D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Też unikam, nie ma sensu smiecić sobie stronkę, max 2-3 katalogi i to na podstronie.

Dodajemy do minimum 200-300 katalogów, gdyby każdemu poświecać link, to strona stała by się katalogiem katalogów

Bardzo słuszne spostrzeżenie ;)

• 2 miesiące temu...
  • 4 lata później...

nie wiem co sugerowano w 2011 roku bo ostatni post w temacie wtedy napisany, obecnie nie polecam katalogów co wymagają linka zwrotnego. Uważam, że link z docelowej wart więcej jak link z katalogu który ten link wymaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności