Skocz do zawartości

Rodzaje linków

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co nie znaczy że nie można odświeżyć tematu i zobaczyć czy się coś w nim nie zmieniło, niektóre rzeczy wpływające na pozycje są płynne i z biegem czasu albo mają mocniejsze znaczenie albo słabsze.

ps. to stwierdzenie - to było na forum - można pewnie przypisać 70% postów na forum

ps.2 wątpię żeby każdy kto zapisał się w ciągu ostatnich paru dni nawet miesiąca zechciał przeczytać dogłębnie forum, więc trzeba odgrzewać te ciekawsze kotlety

ps.3 temat założyłem żeby nie było że gadamy tylko o SWL i Ci co potrzebują merytorycznych tematów właśnie mają okazje się wykazać w merytorycznej dyskusji

Marketing internetowy dla firm

Poszukałem trochę na angielskich stronach i większość ludzi ma zdanie, iż lepszy jest link tekstowy, jednak niczym tego nie popiera.

Moim zdaniem, jeśli chodzi o kwestie seo, różnicy nie ma. Różnicą poza seo może być Clickstream. Internauci częściej klikają w grafikę, niż w tekst.

jeżeli mógłbym coś założyć bez sprawdzenia tego to mogę wysnuć hipotezę że google woli linki tekstowe niż graficzne

Jeżeli to jest prawdą to przyczyna może twkic w tym że google woli naturlane linki

linki z obrazkiem, googliel może kategoryzować jako działanie właściciela strony, ponieważ zazwyczaj tak jest że zwykły użytkownik zostawia linki tekstowe a dział marketingu danej strony linki z obrazkiem

a warto to sprawdzić ? czy dużo zostawiacie linków z obrazkiem?

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

Z tego co zauważyłem linki tekstowe mają większe znaczenie przy pozycjonowaniu treści ... a raczej anchor text - dobry opis linku z tematycznie powiązanej strony ma moc :P ... jest w tym logika, bo logiczne jest, że linki wychodzące ze strony poświęconej np. oprogramowaniu będą kierowały na inne strony o podobnej tematyce = uzupełnienie informacji serwisu :D

Linki obrazkowe pozbawione są opisu, a tekst alternatywny alt="..." pomaga ... ale w odnalezieniu danego obrazka w Google Image ;)

Pozdrawiam :(

Bob Gladstein: "Z mojego doświadczenia wynika, że link tekstowy ma większą wartość dzięki anchor tekstowi, niż obrazek dzięki atrybutowi alt. Z drugiej strony jednak, tworząc menu w obrazkach, masz więcej troszkę więcej wolności. Na przykład link do strony głównej tekstowo ma zazwyczaj postać "Strona główna" gdy tymczasem obrazkowy alt może mieć treść "Strona główna – Używane i rzadkie książki"."

Ralph Tegtmeier: "Nie dostrzegam specjalnej wartości w nie-tekstowych linkach."

Jim Boykin: "Uważam, że obrazek z precyzyjnym altem jest niemal tak wartościowy jak normalny link tekstowy."

Hamlet Batista: "Atrybut alt obrazka umieszczonego wewnątrz linka ma taką samą lub podobną wagę jak zwykły link tekstowy."

Aaron Wall: "Jeśli mowa o obrazkach to musisz pamiętać o tekście atrybutu alt."

André Scholten: "Linki obrazkowe mogą mieć treści w atrybutach title i alt, ale taki rodzaj tekstu nie jest tak silny jak normalny anchor tekst."

Peter van der Graaf: "Tagi alt mają mniejszą wartość niż normalny tekst."

Patrick Altoft: "Tak długo, jak obrazek ma atrybut alt – nie ma dużej różnicy."

Eric Ward: "Ponownie, o sile linka decyduje sporo czynników. Najlepsze linki obrazkowe na świecie są bez znaczenia jeśli witryna, na której się znajdują, nie przejawia innych oznak zaufania."

Maurizio Petrone: "Jeśli link jest obrazkiem, to wartość atrybutu alt liczy się jako anchor tekst. Dodatkowo, należy się wystrzegać standardowych rozmiarów banerów (np. 468x80 itp.). W przypadku dużych obrazków istnieje większa szansa, że zostaną wzięte pod uwagę niż obrazki o małych rozmiarach."

Z tego co ja mogę powiedzieć to link tekstowy a graficzny, nie ma większych różnic o ile jest alt.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Czy link tekstowy różni się od linka obrazkowego ?

Mi brakuje jeszcze:

Dla kogo ta różnica ma być istotna, dla internauty czy robota?

W czym ma pomagać dany link? Zachęcać do kliknięcia, przenosić PR, zwiększać pozycje na dany anchor?

Jeżeli mowa o pozycjonowaniu po przez link obrazkowy, to czy alt jest ważniejszy od title? Alt opisuje obrazek, a title opisuje linka.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności