Skocz do zawartości

Polecane Katalogi - dla nowicjusza

Szman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zainstaluj sobie wtyczke do firefoxa https://www.seoquake.com/

Mozna po sekundzie wchodzac na dany katalog ocenic czy warto sie do niego dodac czy tez nie. Ustawiasz sobie, zeby widziec PR strony, ilosc zaindeksowanych stron w G(czy nie ma bana albo czy katalog sie jakos indeksuje), ilosc BL w yahoo i linki wychodzace(duzo jest farm linkow na katalogach).

Przykladowo - wchodzisz sobie na katalog zgred.pl i masz takie oto cyferki 4 24,400 135,718(liczba YBL do aktualnego adresu czyli zgred.pl) 188,347(liczba YBL do wszystkich stron/podstron na danej domenie) i do tego 0 wychodzacych.

No i do takiego katalogu warto poswiecic nawet te pare zloty na wpis.

Zależy do serwisu, wieku domeny, itd. ... no i należy pamiętać o tym, że dodanie / zgłoszenie wpisu, dalej jego akceptacja i umieszczenie w katalogu oraz zaindeksowanie podstrony z wpisem przez Google ... to często 3 różne rzeczy i każda wymaga czasu ;)

Pozdrawiam :P

a powiedzcie mi jeszcze do jakiej ilosci katalogow dziennie najlepiej dodawac wpis?

Metody są różne. Znajdziesz na forum także informację, że 5 katalogów dziennie to jest bezpieczna ilość. Napewno dla nowych stron. Ale zwykle dodaje się więcej - 10, 20, 40 itd. dziennie.

Ktoś chwalił się, że wciągu miesiąca dodał 30 000 linków.

Weź także pod uwagę, że to co dodasz dzisiaj, może zostać zaakceptowane przez moderatora katalogu (jeśli moderowany) w ciągu kilku następnych dni. A poza tym może upłynąć jakiś czas, zanim wpis się zaindeksuje. Chyba, że go dopalisz. Może się zdarzyć tak, że wpis w ogóle się nie zaindeksuje.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

PR - mimo wszystko warto spojrzeć, ale należy pamiętać o tym, że podstrona z wpisem nigdy nie ma takiego PR jak główna katalogu :) ... bardzo często ma o lub N/A

nieprawda, przykładowo u mnie w jednym z katalogów niektóre wpisy mają równy lub większy PR, niż domena

Źle napisałem, że NIGDY - przeważnie ... Twój katalog to najprawdopodobniej wyjątek potwierdzający regułę ;) A wynika to z tego, że przeważnie bardziej linkowana jest domena niż adresy podstron z wpisami :)

Pozdrawiam ;)

P.S. Zresztą, jak sam piszesz niektóre wpisy ... te przy których dodanie do katalogu to nie koniec pracy :D

Dzięki wszystkim za pomoc!

Aktualnie nie dodałem strony do nowych pisze sobie kilkadziesiąt unikatowych tekstów do dodania - razem z linkowaniem i użyciem wielu słów kluczowych.

Ale mam jeszcze do Was pytanko - otóż mógłby ktoś luknąć na mój e-sklep TUTAJ i powiedzieć mi nad czym mógłbym popracować aby strona była optymalnie zmodyfikowana pod wyszukiwarki itp?

a powiedzcie mi jeszcze do jakiej ilosci katalogow dziennie najlepiej dodawac wpis?

Metody są różne. Znajdziesz na forum także informację, że 5 katalogów dziennie to jest bezpieczna ilość. Napewno dla nowych stron. Ale zwykle dodaje się więcej - 10, 20, 40 itd. dziennie.

Ktoś chwalił się, że wciągu miesiąca dodał 30 000 linków.

Weź także pod uwagę, że to co dodasz dzisiaj, może zostać zaakceptowane przez moderatora katalogu (jeśli moderowany) w ciągu kilku następnych dni. A poza tym może upłynąć jakiś czas, zanim wpis się zaindeksuje. Chyba, że go dopalisz. Może się zdarzyć tak, że wpis w ogóle się nie zaindeksuje.

lol.

10,20,40 dziennie, oczywiście z unikalnymi opisami...

spamerzy. w takiej ilości dodawajcie nawet i 100 i tak nic to nie pomoze. ale robta co chceta :D

pozdro

okej www dodana do darmowych katalogow, mysle nad platnymi, juz widze delikatny wzrost pozycji w google.

Mozecie mi podpowiedziec gdzie teraz najlepiej dodac wpisy - poza w/w katalogami VIP?

okej www dodana do darmowych katalogow, mysle nad platnymi, juz widze delikatny wzrost pozycji w google.

Mozecie mi podpowiedziec gdzie teraz najlepiej dodac wpisy - poza w/w katalogami VIP?

Dodaj się do seokatalog.pl :P

Słyszałem :);):), że bardzo dobry katalog :P

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

z doświadczenia i kilku swoich zleceń - oceniam że już w tej chwili 40% postawionych SEOKatalogów zostalo zapomnianych i nikt nimi nie moderuje :)

sad but true ;)

edit: INDEXU jest niewiele w Polsce wiec łatwo odrożnić śmietnik od porżadnego (z tym że niektore mają usunięte stopki wiec ciezko odrożnić czy to jest INDEXu czy tez nie)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

z doświadczenia i kilku swoich zleceń - oceniam że już w tej chwili 40% postawionych SEOKatalogów zostalo zapomnianych i nikt nimi nie moderuje :)

To się mocno machnąłeś w rachunkach ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności