Skocz do zawartości

Ile linków sprzedawać?

My4tic

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie ile linków można wrzucić na stronę aby nie była traktowana jako spam/farma linków? Jak to zrobić aby nie narazić się na wyzerowanie PR? Postanowiłem, że pewna moja storna powinna zacząć na siebie zarabiać i wystawiłem do sprzedaży 6 linków. Nie ma na niej żadnych innych wychodzących więc myślę, że 6 to niewiele. Maks o jakim pomyślałem to 10 linków wychodzących jednak nie chciałbym aby wyzerowano mi PR...

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Ciekawi mnie ile linków można wrzucić na stronę aby nie była traktowana jako spam/farma linków? .....

tak na prawdę takiej granicy nie zna nikt, jedynie się domyślamy że im więcej linków wychodzących tym ich wartość jest mniejsza i TBPR spada

ps. być może ktoś pomoże i pokarze ze ma 30 linków wychodzących i PR>0

Marketing internetowy dla firm

Ciekawi mnie ile linków można wrzucić na stronę aby nie była traktowana jako spam/farma linków? (...)Maks o jakim pomyślałem to 10 linków wychodzących jednak nie chciałbym aby wyzerowano mi PR...

można wrzucać bez obaw. Mam nieco już zapomniane katalogi z poprzedniej epoki ;) z pr=3, 4 i na nich jest po 70-80 linków wychodzących (na stronie głównej, na podstronach z wpisami odpowiednio więcej). PR się spokojnie trzyma i przeżywa kolejne update'y (a bywa, że wzrasta) i pewnie tak będzie dopóki nie zostanie wyzerowany ręcznie.

ps. być może ktoś pomoże i pokarze ze ma 30 linków wychodzących i PR>0
Mało jeszcze widziałeś.... prawie 100 out i PR5 ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@qazy a ile linków prowadzi do strony?? Może to ma jakiś sens że linki wychodzące są jakoś niwelowane dobrymi linkami przychodzącymi?!

nie wiem, tak jak pisałem to są zapomniane katalogi i jedyne co przy nich robię to przedłużam domeny :) Z tego co pokazuje Y! to linków mają różnie: kilka ok 80-90tys, kilka innych 70tys a jeszcze inny "tylko" 3tys. Czy są to "dobre" linki (cokolwiek to znaczy)? - nie wiem (ja ich nie dodawałem) a nie chce mi się sprawdzać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności