Skocz do zawartości

czy tylko ja mam pecha z superhostem ??

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

K****** mać zapowiada się, że drugi raz bedę musiał sie ewakuować z superhosta w trybie pilnym, bo znowu "pana konto sprawia problemy i zawiesza nam serwer" konto standart postawione dwie domeny i 3 subdomeny w sumie 4 stronki na mambo odwiedzalność max dziennie 500 unique i pierdoły mi coś takiego meldują, poprzednio postawiłem jedną stronkę ale miała ponad 2000 uniq dziennie to zrozumiałem ich problemy i musiałem w ciągu 2ch dni przenieść ręcznie ponad 1000 artykułów (a w miejscu gdzie przeniosłem stronka hula jak złoto i nie sprawia dziwnym trafem żadnych problemów mimo, że zrobiłem 3 subdomeny i ruch na 3000 dziennie)

Teraz stwierdziłem, że nie odpuszcze i gó**o mnie obchodzą stwierdzenia o gotowaniu serwera. I opcja przeniesienia wchodzą tylko w gre gdy zwrócą mi kase raz a dwa poniosą koszty przenosin serwisów i zwrócą straty z pozycjonowania i adsensa :twisted:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja na sh mam dziennie uu z 10 razy więcej i nienarzekam. ostatnio wszystko ładnie optymalizuje, dodaje cache, itp. i nie dam sie nabrać na obciążenie serwera.

i jeszcze na dodatek naczelny argument, że "skrypty z pana stron powodują zawieszanie serwera" na jak sie pytam o dokładne sprecyzowanie jakie skrypty i z jakich serwisów to brak odpowiedz.

Tak szczerze mówiąc to zaczynam sie zastanawiać czy po ewentualnej wywałce nie pociągać sie po sądach. :evil:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...po sądach.  :evil:

Wypowiadałem sie na temat superhost przy identycznym problemie. Jestes juz 3cią osobą na tym forum z identycznym problemem...

Z miłą chęcią podyskutuje sobie na ten temat (też w kwestii sąd, choć jak na razie nie mam takich potzreb. Gdyby cos - daj GG lub Skype na PW i polecam poczytaj sobie ten https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic8031.html temat.

Jestem juz po 3 cim 'obciazeniu procesora' ale jak na razie nie zablokowali konta po umiejetnym napisaniu do nich maila i wzmiance o 'dalszych dzialaniach' oraz o 'nieprzyjeciu do wiadomosci ich ostrzezenia'... Niemnioej znam takiego, ktoremu po trzecim zablokowali - tez go poznasz jak poczytasz wskazany wyzej topik.

mi dzisiaj zablokowali rano , zorientowałem sie w południe, zadzwoniłem odblokował ten co miał dyżur ale musze się zgłosić w poniedziałek

kuźwa mać a miałem tam kupować jakiś pakiecik... hmm teraz to się porządnie zastanowie, wkur... już mnie sytuacje, że admin straszy zablokowaniem konta... niech napiszą porządną ofertę albo skonfigurują swoje badziwia... bo tak to każdy najprostrzy serwisik z dużą ilością uniqow i kilkoma skryptami bedzie im rzekomo gotowac serwre...

A co mnie to ku... obchodzi, że im sie gotuje!!!

Właśnie dostałem odpowiedz :

Witam,

rzeczywiście otrzymałem teraz informację o tym że był Pan blokowany w sobotę przez administratora głównego, zerwis

włączyłem osobiście w sobotę, dopiero teraz skojarzyłem sprawe, że romawiał Pan ze mną.

Administrator przekazał informację, że Pański serwis spowodował przeciażenie bazy danych mysql i niestabilność serwera, informuje również że został wysłany w tej sprawie mail informacyjny, którego kopią dysponujemy.

Pańskie konto nie pierwszy raz powoduje tego typu problemy, wysokie obciążenie utrzymuje się od 26 VIII.

Sprawą zamiemy się jutro z samego rana, najlepiej proszę o kontakt telefoniczny w godz. 10 -12

Pozdrawiam

kolesie na początku się wypierali, że wyłaczyli mi konto, a teraz napisałem, że oczekuje udokumentowanego potwierdzenia co i jak tak im obciąża baze danych. Oczywiście poprosiłem również i o kopie tego maila informacyjnego co niby go wysłali, no i poczekam sobie do jutra, bo jakoś w pale mi sie nie mieści aby 4 proste mambo za łącznymi odwiedzinami dziennymi max 300 tak im "gotowały"serwery

wysokie obciążenie utrzymuje się od 26 VIII.

78817[/snapback]

Beerbant, z ciekawości zapytam, miałeś wzrost odwiedzin od tego dnia?

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

wysokie obciążenie utrzymuje się od 26 VIII.

78817[/snapback]

Beerbant, z ciekawości zapytam, miałeś wzrost odwiedzin od tego dnia?

pzdr.

78824[/snapback]

a guzik tam żadnego wzrostu :rolleyes: nawt booty nie szalały to sprawdziłem przede wszystkim

mi dzisiaj zablokowali rano , zorientowałem sie w południe, zadzwoniłem odblokował ten co miał dyżur ale musze się zgłosić w poniedziałek

78186[/snapback]

Mnie udalo sie doprowadzic do NIE zablokowania... niemniej opoznienia w dostepie do Web, ostatnio czeste chwilowe braki w dostepie dyskwalifikuja tego uslugodawce... A bylo tak przyjemnie :rolleyes:

a guzik tam żadnego wzrostu  :zeby: nawt booty nie szalały to sprawdziłem przede wszystkim

78828[/snapback]

Ja w 06-2005 mialem 2 razy wiekszy ruch.. i nie bylo 'przeciazen procesora' - bylo OK. wszystko zaczelo sie gdzies z poczatkiem sierpnia (moze koncem lipca).

ja na sh mam dziennie uu z 10 razy więcej i nienarzekam. ostatnio wszystko ładnie optymalizuje, dodaje cache, itp. i nie dam sie nabrać na obciążenie serwera.

78137[/snapback]

Czy moglbys podac mi (moze na PW) na ktorym 'S' stoisz ?

na tym samym chyba co Ty na 46

na tym samym  chyba co Ty na 46

78840[/snapback]

No wlasnie nie.. ja na 41

Wiec moj serwer jest 'starszy' a Ty moze jeszce nie masz zapelnionego serwera i dlatego jest OK. Ja w okresie 04-06 i kawalek 07-2005 mialem dobrze... ocen wiec kiedy u Ciebie zacznie sia to dziac - oby nie.. :rolleyes:

pare postow wyzej podalem link do tematy zwiazanego z sh - tam domniemam pewnych spraw, ktore zaczynaja sie potwierdzac. Nie bede sie powtarzal - wejdz i poczytaj.

Czas zrezygnowac z sh !

No wlasnie nie.. ja na 41

Czas zrezygnowac z sh !

78845[/snapback]

czytałem, ale chyba teraz im nie odpuszcze przenoszenie serwisu na początku roku kosztowało mnie zbyt dużo pracy, także w tym przypadku przeniose dopiero jak mi wygaśnie konto, a wcześniej tylko w takim przypadku jak mi zwrócą koszty :rolleyes:

czytałem, ale chyba teraz im nie odpuszcze...

78851[/snapback]

Ja napisalem kilka mądrych pisemek językiem prawniczym... udowadniając im, że ich ostrzeżenia to totalne bzdury, chyba tylko dzieki temu przy trzecim 'ostrzezeniu' nie zablokowali konta...

Dzis sh znow szalał... i jakieś dziwne opóźnienia i braki dostępu miał... lece napisac kolejne pisemko...

Usługi gdzie pisze admini takie wiadomosci ze strona zawiesza im server nie mozna nazwac "hostingiem" przeciez to porazka dla takiej firmy.

Mambo nie ejst zadnym poteznym cms'em ( co by bylo gdyby uruchomic ezPublish ) a 500 uniqe to jest przecietna ogladalnosc a nawet dosc niska :| To jest smiechu warte , powinni oddac ci pieniadze ktore zaplaciles za konto na ich "serverach" ( ja w domu mam swoj serverek na slackware na ktorym trzymam kilka stron z forami phpbb i cms'ami phpfusion rowniez mambo, lacze 1 Mb wychodzace a sprzet Barton 2500+@3200+ i 512 DDR, nic sie nie wiesza mimo ze dziennie lacznie na strony wchodzi ponad 5 tysiace uniqe osob :| to co oferuje ta firma nie mozna nazwac hostingiem :| )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności