Skocz do zawartości

czy tylko ja mam pecha z superhostem ??

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Usługi gdzie pisze admini takie wiadomosci ze strona zawiesza im server nie mozna nazwac "hostingiem" przeciez to porazka dla takiej firmy.

a napisac Tobie skrypt w php (bez sql) ktory powiesi Tobie serwer ?

Mambo nie ejst zadnym poteznym cms'em ( co by bylo gdyby uruchomic ezPublish ) a 500 uniqe to jest przecietna ogladalnosc a nawet dosc niska :| ...

... ( ja w domu mam swoj serverek na slackware na ktorym trzymam kilka stron z forami phpbb i cms'ami phpfusion rowniez mambo, lacze 1 Mb wychodzace a sprzet Barton 2500+@3200+ i 512 DDR, nic sie nie wiesza mimo ze dziennie lacznie na strony wchodzi ponad 5 tysiace uniqe osob :|...

A zainstaluj na takim kompie 300 kont WWW z obsługą PHP i Mysql to zobaczysz..

Nie bronie ich, tylko wyjasniam ze porownanie masz zupelnie nietrafione. Wykupujac dedyka - bede mial podobne warunki (nawet lepsze) nic Ty na swoim domowym serwerze.

Bedac bardziej zainteresowanym poczytalbyc wskazany wyzej topik... Problem polega na tym, ze oni poprostu 'doładowują' konta na maxa do serwera - by obnizyc koszty i zamiast ilosci kont wynikajacej z wyliczenia pojemnosci dyskow/wielkosc wykupionego konta - 'dopychaja' do serwera wioecej kont.. i sparawa gotowa. Potem wywala tych co maja najwiekszy ruch.. w koncu to te same pieniadze co tych z mniejszym ruchem a klopotow mniej ! Proste !

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Porownanie jest jak najbardziej trafione.

To jest moj server domowy a oni maja progesjonalne servery bo sa firma hostingowa i nie powinno miec znaczenia jaki skrypt uruchamiam tymbardziej ze wysylaja takie powiadomoenie do kilku osób a nie do wszystkich uzytkowników ciekawe w jaki sposob mambo z odwiedzalnoscia 500 uniqe moze im zamulac server, w przypadku gdy ich servery to maja bo kilkaset MB ramu to nic dziwnego ale jezeli oferuje hosting to powinni miec kilka serverow po 2x xeon conajmiej z 2 GB RAMU na pokladzie i dyski RAID. Wyobraz sobie home.pl ktory wysyla ci emaila z zawiadomieniem ze twoja strona oparta o mambo zamula im servery :| w ich przypadku to jest nie mozliwe a rowniez sa firma hostingowa.

Superhost nie mozna nazwac w zadnym wypadkiem profesjonalnym hostigniem.

Firma, w której pracuje ma wykupiony serwer dedykownay w superhoście. Generalnie rzecz ujmując to jest jedna wielka kpina. Z serwerem wiecznie są jakies problemy - a to soft sie sam zaktualizuje (!) i nic potem nie działa, a to dnsy się odepną, a to łącze zamula do tego stopnia, że WHM i phpMyAdmin ledwo się ładują. Coś mi się wydaje, że nie tak wygląda serwer dedykowany w porzadnej firmie. Dodatkowo komiczną sytuacją jest fakt, że na dobrą sprawę firma ma jednego administratora, który cokolwiek potrafi - reszta umie tylko próbować zarzucić człowieka slangiem technicznym.

A droga wiedzie w przód i w przód,

A ja wciąż za nią - tak jak mogę...

--------------------------------------

Bilbo Baggins

Firma, w której pracuje ma wykupiony serwer dedykownay w superhoście. Generalnie rzecz ujmując to jest jedna wielka kpina. Z serwerem wiecznie są jakies problemy - a to soft sie sam zaktualizuje (!) i nic potem nie działa, a to dnsy się odepną, a to łącze zamula do tego stopnia, że WHM i phpMyAdmin ledwo się ładują. Coś mi się wydaje, że nie tak wygląda serwer dedykowany w porzadnej firmie. Dodatkowo komiczną sytuacją jest fakt, że na dobrą sprawę firma ma jednego administratora, który cokolwiek potrafi - reszta umie tylko próbować zarzucić człowieka slangiem technicznym.

78922[/snapback]

:D:(:dirol:

Mam podobne wrazenia.. choc ledwo host mam u nich.

Dzieki za przestroge odnosnie dedyka... - 'dedyk' to wlaśnie slang informatyczny./ :shok::dupa:

'dedyk' to wlaśnie slang informatyczny./ :rotfl::D

Wiem :)

Na mnie zbytniego wrażenia ich teksty nie robią - 2 lata administacji siecią osiedlową nieco doświadczenia dają :) Niestety mój szef daj się na to nabrac... ale razem z kumplem prowadzimy kampanie dot. zmian serwera na home.pl albo kei.pl :)

Podsumowając - superhost to firma, która odniosła sukces na rynku i teraz "jedzie siłą rozpędu".

A droga wiedzie w przód i w przód,

A ja wciąż za nią - tak jak mogę...

--------------------------------------

Bilbo Baggins

'dedyk' to wlaśnie slang informatyczny./ :rotfl::D

na home.pl albo kei.pl :)

Podsumowając - superhost to firma, która odniosła sukces na rynku i teraz "jedzie siłą rozpędu".

79050[/snapback]

właśnie na początku roku musiałem zrobić expresowe przenosiny na home.pl

i po kłopotach :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

właśnie na początku roku musiałem zrobić expresowe przenosiny na home.pl

i po kłopotach  :yahoo:

79057[/snapback]

Po dzisiejszej rozmowie z sh wynosze sie... w mailu napisali, ze problemem bylo obciazenie serwera MySql... a u mnie stoi jedynie forum na phpBB ktore odwiedzane jest 'o zgrozo' 4 razy dzienie - czyli zero ruchu... Odnosze wrazenie ze są 'pomyleni' !

Wynosze sie.. czy ktos moze cos doradzic gdzie sie przeniesc!? home.pl ? az.pl ? Gdzie znajde jakis stabilny host albo dedyka ?

Beerbant

A moze tak wykupic gdzies dedyka i podzielic go na 4 - 6 firm niezadowolych z superhost !? Co Ty na to !? Tylko aby mozna bylo powiesic na nim kilka domen by kazdy mogl miec tam wlasna domene.

Nieukrywam, ze jak sie juz wyniose to obrobie im du**ę w oparciu o maile, ktore od nich otrzymałem... wymysle jakies slowo jak znane juz 'kretyn' i napisze tam o co nich mysle. A moze wypozycjonuje na 'superhost' ? To bedzie banalne! :)

Erbit:

zemsta jest słodka  :yahoo: tym bardziej ze oni maja wiecej do stracenia niz Ty....

Oni juz stracili... mnie wystarczy, ze w przytocze (wystawie na forum pucliczne) korespondecje jaka z nimi prowadzilem na drodze mailowej... :):rofl: koń by się uśmiał..

w home pozegnaj sie z rewrite i innymi udogodnieniami :D

dzieki - czekam dalszych info...

A moze tak wykupic gdzies dedyka i podzielic go na 4 - 6 firm niezadowolych z superhost !? Co Ty na to !? Tylko aby mozna bylo powiesic na nim kilka domen by kazdy mogl miec tam wlasna domene.

Nieukrywam, ze jak sie juz wyniose to obrobie im du**ę w oparciu o maile, ktore od nich otrzymałem... wymysle jakies slowo jak znane juz 'kretyn' i napisze tam o co nich mysle. A moze wypozycjonuje na 'superhost' ? To bedzie banalne! :spam:

79215[/snapback]

Bez obrazy ale robiąc takie coś będziecie mieli gorzej niż na superhostcie. Przecierz ktoś musi aministrowac tym serwerem, aktualizować oprogamowanie, działać w razie awarii itp.

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

Właśnie zablokowali mi konto bez uprzedzenia no i koniec żartów

jutro będzie ostra rozmowa bo jak mi stronki polecą w wynikach

to oddam sprawę do sądu a pozatym chyba złożę im wizyte osobiście

także bez zwrotów kosztów przeniesienia i zwrotów kosztów za robotę

im nie popuszcze.

Ale jakby co to możemy ich wypozycjonować hehehe i coś tam zawsze sie wymyśli. :spam:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...to oddam sprawę do sądu...

jesli masz tak silne argumenty jak ja - to pamietaj o mnie, doloze im koksu...

...możemy ich wypozycjonować hehehe i coś tam zawsze sie wymyśli. :spam:

tu nie ma co wymyslac... moja korespondencja jest naprawde wystaczajaca poprostu sami sie wpakowali i tyle !

Bez obrazy ale robiąc takie coś będziecie mieli gorzej niż na superhostcie. Przecierz ktoś musi aministrowac tym serwerem, aktualizować oprogamowanie, działać w razie awarii  itp.

Albo ja albo Ty masz nikle pojecie o wykupieniu usługi serwera dedykowanego (nie pisze o wlasnym serwerze).

teraz nawet C-panel nie działa zalogowałem sie na konto chciałem screeny porobić i d*** zimna urwana nać :spam:

Nie wiem o co chodzi z tym superhost.pl. Przed momentem na grupie pl.comp.www czytalem na temat tego hosingu skargi, teraz tutaj to samo, zreszta w sieci juz nie raz slyszalem na ich temat negatywe opinie. Przeraza mnie to, bo u nich stoi wiekszosc moich stron, w sumie ruch na wszystkich razem ok. 3000-5000 uu dziennie a wszystko dziala calkiem niezle. Tylko pytanie ile to potrwa skoro wszyscy narzekaja, to o co tu chodzi? Jestem na jakims lepszym serwerze czy co?

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności