Skocz do zawartości

czy tylko ja mam pecha z superhostem ??

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na jakims lepszym serwerze czy co?

79369[/snapback]

Być może serwer, na którym są Twoje strony, nie jest na tyle obciążony, aby ciąć większych użytkowników.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Być może...

Bardziej niz być może. Uważam ze to tylko kwestia czasu, tam tez zaczna sie do d... dobierać. W koncu serwisy sie rozrastają a oni to mają chyba dla 'wizytówek' a nie dla witryn...

Przyjdzie czas, ze upublicznie część korespondencji z superhost.. ale będzie kabaret !

Jestem na jakims lepszym serwerze czy co?

79369[/snapback]

myśle, że to też ma znaczenie, mam u nich też inne konta zakładane w innym czasie ale nie generują duzego ruchu i tam jest ok

co do korespondencji to najśmieszniejsze jest to , że facet który mi odpisywał i zaklinał się iż "z moich informacji nikt z naszej firmy nie wyłączył Panu konta"

w następnym m@ilu jak mu podałem godzine mojej interwencji napisał

zerwis

włączyłem osobiście w sobotę, dopiero teraz skojarzyłem sprawe, że romawiał Pan ze mną.

niezłe co ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Albo ja albo Ty masz nikle pojecie o wykupieniu usługi serwera dedykowanego (nie pisze o wlasnym serwerze).

79337[/snapback]

No wiesz kupując dedyka kupujesz wyporzyczenie serwera tak właściwie. Oczywiście, że niektóre DataCentra oferują pomoc technicza ale z reguły jest to dodatkowo płatne. No chyba, że ktoś z was mogłby się nim opiekować :P

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

No wiesz kupując dedyka kupujesz wyporzyczenie serwera tak właściwie. Oczywiście, że niektóre DataCentra oferują pomoc technicza ale z reguły jest to dodatkowo płatne. No chyba, że ktoś z was mogłby się nim opiekować :P

Ale też, nie przesadzajmy, administracja przez fachowca nie musi

kosztować fortuny. Za serwery jak Wasze, z kilkoma, kilkonastoma,

czy nawet kilkudziesięcioma wirtualkami można płacić małe kilkaset

złotych miesięcznie, więc nie jest to dużo przy koszcie całego serwera.

Szy.

nius z ostatniech chwili :)

teraz już nie wiem czy śmiać sie czy płakać , wczoraj wyłączyli (wysłałem m@ila), po interwencji telefonicznej dzisiaj 10 rano włączyli, umówiłem się że dostarczą w końcu dowody na te przeciążenia MySql.

a przed chwilą dostaje coś takiego

Witam,

o ile mi wiadomo to wczoraj o 22 a tm bardziej dziś o 6 rano zablokowany Pan nie był,

Pańskie usługi działają. Nie bardzo rozumiem o co Panu chodzi.

jak to mawiał wieszcz "i smieszno i straszno" :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

kurcze. mam ten sam bol z SH. od ponad tygodnia dostaje co dwa dni maila, ze moje strony powoduja przeciazenia serwera. myslalem, ze moze faktycznie moja wina - szukam bledu.

ale widze ze to grubszy problem.

kurcze. mam ten sam bol z SH. od ponad tygodnia dostaje co dwa dni maila, ze moje strony powoduja przeciazenia serwera. myslalem, ze moze faktycznie moja wina - szukam bledu.

ale widze ze to grubszy problem.

79647[/snapback]

Witaj w klubie :)

Kurcze głupio to pisać, ale nie mam problemów z superhostem. Nigdy w życiu nic nie wygrałem na żadnej loterii - może "wygrałem" dobrego kompa u nich :-).

Żeby nie było złudzeń:

komp: s34

grubsze tysiące odsłon dziennie!.

serwis pinia.pl

do tego skrypty administracyjne jak

update pozycji, analiza opinii, generowanie obrazków dla sklepów (tzw. certyfikaciki np.: używany przez elate.pl.id179.gif

średni czas "wykonywania" strony to około 0,05 s więc teoretycznie moglo by być tych odsłon 0,5 - 1 milion dziennie :-). Ale żeby nie było tak różowo zdarza się wkonanie strony >10s a to juz poważny problem bo goolge nie zaindeksuje treści takiej strony!.

Nie wiem, czy zawdzięczam to maniakalnej optymalizacji zapytań php i sql' a czy poprostu szczęściu (po przeczytaniu waszych postów stawiam na to drugie)

Może napiszcie sobie liczniki czasu wykonywania strony. w połączeniu z informacją o tym jaka to była strona i kiedy to się działo da wam możliwosć udowodnienia bzdurnych pomówień, lub znalezienia błedu na swojej stronie.

Żeby ułatwieć to można zrobić to tak:

na początku: 

function get_time() {
   list($usec, $sec) = explode(" ", microtime());
   return ((float)$usec + (float)$sec);
}
$time_start = get_time();

na koniec:
$ile_czasu=''.round(get_time()-$time_start, 5).'s';

i już

żeby poznać na której stronie z jakimi parametrami to się działo użyjmy zmiennej:

$_SERVER['REQUEST_URI']

i potem wrzućmy to do pliku wraz z aktualną datą

pojedyńcza informacja to około 50 bajtów więc np.: 10 000 odsłon generuje nam około 15 MB na miesiąć (to niewiele).

Zapisując sobie dane od razu rodzielone np ";" możemy (jezeli nie przekroczyły jescze 65536 wpisów) wrzucić do excela i przenalaizować :-).

Kurcze głupio to pisać, ale nie mam problemów z superhostem....

Pewno takich jak Ty jest duzo duzo, duzo wiecej (chocby wszyscy od s34 az po s40 :) )

Problem jest gdzie indziej... Jesli u Ciebie jest taka sama ilosc kont jak na moim , to wystarczy 2 maniakow z dziwnymi sktyptami (ba - nawet jeden) i zaczyna sie problem i zaczynaja szukac... czasem trafiaja w mniej winnych i tu zaczyna sie nasz problem :)

ja tez jeszcze (ODPUKAĆ:) ) nie mam większych problemów. także wszystko keszuje, teplaciki, optymalizacja, profilowanie - w zasadzie wszystko co moge zrobić od strony budowy serwisu.

ale co z tego jak na serwerze jest pewnie jeszcze sdwiescie innych serwisów. w panelu WHM bez przerwy widzę "czerwoną lampkę" i server load powyżej 4-5 :)

btw: widziałem kiedys jakąs stronkę torrentową umiejscowiania na jednym z serwerów SH :)

a ja dalej czekam na odpowiedź jakie to skrypty powodują te obciążenia

na razie konta odblokowane :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności