Skocz do zawartości

Pozycjonowanie portalu wielojęzycznego - pytanie

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, dostalem portal do przeróbki aby dobrze sprawował się w wyszukiwarkach.

Portal juz jest napisany ale sprawa językowa nie jest dobrze rozwiązana ponieważ na stronie sa flagi które przekazują zmienna poprzez POST-a i na tej podstawie zmienia sie zawartość językowa. Adres w przegladarce dalej zostaje ten a zmienna językowa jest pamietana w sesji.

Więc spozycjonowac serwis pod względem językowym raczej bedzie trudno.

I teraz sie zastanwiam jak rozwiązać sprawę jak najprościej żeby za bardzo nie mieszać w kodzie.

Moja pierwsza mysl powiedzmy ze serwis sie nazywa www.serwis.pl , chciałem utworzyc 2 subdomeny aby wersja polska była normalnie pod adresem www.serwis.pl wersja ang www.eng.serwis.pl a np niemiecka analogicznie www.de.serwis.pl

Następnie w htaccessie użyć przekierowania ze jezeli domena = de.serwis.pl to wtedy odpalamy www.serwis.pl?jezyk=de i zmienic na pozyskiwanie informacji o jezyku na GET-a.

Tylko nie wiem czy to wystarczy, wszędzie w portalu używana jest zmienna jezykowa sesyjna.

Jak wg Was byłoby to najprosciej zrobic i zeby można bylo fajnie spozycjowwac?

Dziekuje za rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności