Skocz do zawartości

KILKA pytań. Pozycjonowanie sklepu dla graczy

F1X

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad założeniem sklepu dla graczy. Jak wiadomo, sklep internetowy w dzisiejszych czasach nie obędzie się bez pozycjonowania.

Więc... sprzęt dostępny w sklepie to profesjonalne myszki, słuchawki, podkładki, klawiatury.

Jakie słowa kluczowe wykorzystać w pozycjonowaniu? Coś bardzo konkretnego typu "sklep dla graczy" czy też może bardziej specjalistyczne nazwy "Razer Mamba"? Proszę o jakieś przykłady.

Czy sklep SOTE dobrze się pozycjonuje? czytałem, że nie jest to najlepszy sklep do pozycjonowania, ale nie ma ideałów. Zresztą opinie które przeglądałem nie były jednoznaczne.

Ile kosztowało by pozycjonowanie takiego sklepu?

Jakie słowa kluczowe wykorzystać w pozycjonowaniu?

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Posprawdzaj sobie popularność słów kluczowych jakie przyjdą Ci do głowy, na początku i tak będziesz to robił trochę "na ślepo". Zainstaluj sobie statystyki, sprawdzaj na bierząco z jakich fraz ludzie wchodzą i analizuj, analizuj, analizuj !!!

Czy sklep SOTE dobrze się pozycjonuje?

To bardziej zależy od pozycjonera niż od silniku sklepu. Z SOTE nie miałem nigdy do czynienia

Ile kosztowało by pozycjonowanie takiego sklepu?

od 9.99 do 10000000PLN. Ilu pozycjonerów tyle cen

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Tak jak wspomniał kolega wyżej - long tail.

Gdy chcesz kupić nową myszkę Razora szukasz w Google pod frazą "sklep ze sprzętem dla graczy" ?

Raczej nie.

Oprócz tego musisz mieć naprawdę dobry towar, starać się go dokładnie opisać (jakiś content musi być) i linkować, linkować, linkować.

Na próbę załóż sobie jakiś miniSklepik i zainstaluj na nim statystyki. Szybko przekonasz się z jakich fraz ludzie przychodzą.

ale nie ma ideałów. Zresztą opinie które przeglądałem nie były jednoznaczne.
Nie zgodzę się, bo jeśli ktoś zna zagadnienie to jest wstanie zaprojektować takie oprogramowanie które będzie optymalne pod kątem SEO.... Bynajmniej SOTE takie nie jest :blush: Zresztą nie wiem jak teraz, ale te wydanie z którym miałem do czynienia to koszmar dla programisty :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

teraz jest jeszcze gorzej, nie wiem jak to jest, że w dobie tak rozwinietego internetu i chcac wydac tyle kasy na gotowca, autor watku nie skorzystał jeszcze z google, a jesli skorzystał to hmm albo nauczy sie na błedach innych (ktorzy juz zakupili) albo ma za duzo kasy i chce sie uczyc na swoich bledach, chwile po wydaniu tej kasy;/

SOTE poraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazka! ten sklep koduja ludzie, ktorzy chyba nigdy nie robili zakupow w sklepach online a czytajac inne opinie bo ja pozycjonerem nie jestem... o optymalizacji itp nie wiedza nic.

I te piękne SEO linkowanie w soto:

https://www.sklepwsote.pl/go/_category/?idc...ong〈=pl

https://www.sklepwsote.pl/go/_info/?user_id=257〈=pl

A kod HTML strony jest tak nadziany śmieciami, stylami, tabelami, że soooooooooKKKKK

<td style="color: #000000; padding: 1px;" align="right" width="60"> 
<td style="font-size: 1px; line-height: 0%;height:6px;background:url('/themes/base/user_kwiaty/_img/tl_frame.gif');"> </td><td style="font-size: 1px; line-height: 0%;width:6px;height:6px;background:url(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

teraz jest jeszcze gorzej, nie wiem jak to jest, że w dobie tak rozwinietego internetu i chcac wydac tyle kasy na gotowca, autor watku nie skorzystał jeszcze z google, a jesli skorzystał to hmm albo nauczy sie na błedach innych (ktorzy juz zakupili) albo ma za duzo kasy i chce sie uczyc na swoich bledach, chwile po wydaniu tej kasy;/

Czyli najlepiej zainwestować w własne oprogramowanie?

@Czyli najlepiej zainwestować w własne oprogramowanie?

Najlepiej NIE inwestować w SOTE...

Na początek rozważ adaptację darmowego oprogramowania jak:

https://www.magentocommerce.com/

prestashop.com -> https://www.prestashop.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności