Skocz do zawartości

Najlepsza sieć reklamowa

Orish

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat jest trochę bez sensu, bo mało kto ma jakieś porównanie, gdzie w jakiej tematyce zarobki są najwyższe, zwłaszcza że ostatnio "obrodziło" różnymi sieciami reklamowymi, ale może uda się ustalić jakieś ogólne zasady, którymi warto się kierować przy wyborze.

Zaznaczam, że nie chcę tu uwzględniać systemów reklamy kontekstowej, różnych programów afiliacyjnych itp.

Ja przez ostatnie kilka miesięcy miałem swój serwis w Ad-Vice. Nie żeby było w niej strasznie, ale ciekawi mnie, czy jest to rozwiązanie optymalne, czy gdzieś jest lepiej. Poruszam się w tematyce gier komputerowych i już dwukrotnie próbowało mnie "zgarnąć" AdAction. Zastanawiam się, czy z samego tego powodu, że jest to sieć tematyczna, automatycznie oznacza to, że jest lepsza?

Zastanawia mnie też, czy lepiej dołączyć do jakiegoś giganta typu Adnet i być jednym z bardzo wielu serwisów, czy może do jakiejś mniejszej, rozwijającej się dopiero sieci?

Mam jeszcze pytanie, czy spotykacie się jeszcze z tzw. kwotami gwarantowanymi? W dość starej już książce czytałem o tym, że w umowach umieszcza się minimalną kwotę, jaka jest wypłacana wydawcy niezależnie od sumy uzyskanej w danym miesiącu, ale nie wiem, czy to jest jeszcze praktykowane. Ja się nie spotkałem.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Ja takie porównanie posiadam, byłem w kilku sieciach, z których tylko glossy media poważnie podchodzi do sprawy. W innych nikt się tobą nie przejmuje liczą sie kampanie zasięgowe, na których zarabia siec a poszczególni wydawcy dostają grosze.

Co do kwoty gwarantowanej to możesz zapomnieć.

Mam jeszcze pytanie, czy spotykacie się jeszcze z tzw. kwotami gwarantowanymi?

Ja osobiście się z tym nie spotkałem. Jedyne co udało mi się osiągnąć to zastrzeżenie, że nie akceptuję reklam poniżej stawki XX z 1000 wyświetleń.

• 1 miesiąc temu...

Ponownie zacząłem rozważać dołączenie do sieci reklamowej. Jaką byście polecili na dzień dzisiejszy dla tematyki gier? Kilka miesięcy temu byłem już prawie dogadany z Adnet na (teoretycznie) całkiem fajnych warunkach, ale potem odpuściłem. Teraz zastanawiam się, czy do tego wracać, czy szukać czegoś innego. Chętnie poczytam wszelkie opinie.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności