Skocz do zawartości

domena ciągła czy z -

enter222

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwy powinny być pisane bez łączników. Wyjątkiem są domeny e-nazwa.pl - te domeny były praktycznie od samego początku Internetu i zdecydowanie lepiej wyglądają niż np. enazwa.pl. Ale już iNazwa.pl lepiej prezentuje się bez łącznika.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

to zależy dla kogo, ale powiedzmy, że tak. Ale z punktu SEO?

Z tego co wiem, są dwie szkoły odnośnie wpływu myślnika na pozycjonowanie. Jedni mówią, że wpływa pozytywnie na pozycję strony w wyszukiwarce, ponieważ słowa kluczowe są lepiej oddzielone od siebie. Inni twierdzą, że myślnik nie ma wpływu.

Wydaje mi się, że nawet jeśli domeny dwuwyrazowe są lepiej "postrzegane" przez Google, to może mieć to znaczenie jedynie w przypadku zbitki dwóch atrakcyjnych słów kluczowych, często wpisywanych w wyszukiwarkę - np. komis-samochodowy.pl, lokaty-bankowe.pl itp. Domeny, które zawierają atrakcyjne i często wyszukiwane słowa kluczowe są dawno zajęte, dlatego zamiast oglądać się na SEO, lepiej wybrać domenę przyjazną dla internauty, łatwą do zapamiętania i wpisania w pasku przeglądarki. Taka domena to adres bez myślnika, ale Dariush ma rację - najlepiej zarejestrować obydwie wersje, z myślnikiem i bez niego. Dzięki temu zmniejszy się ryzyko, że ktoś zarejestruje wolną wersję i będzie żerował na popularności strony albo podszywał się pod nią.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

Jak masz możliwość, to wybierz mojanazwa.com. Jeśli jest już zajęta przez konkurencję, to broń Boże nie bierz moja-nazwa.com, bo ludzie i tak będą wchodzili na mojanazwa.com. Chyba że nastawiasz się tylko na ruch z wyszukiwarek, a inne media reklamowe nie będą brane pod uwagę.

Zajrzyj na stronę xDEEP sprzęt nurkowy.

A może interesują Cię działki budowlane Kraków

Dla mnie adres z "-" jest bardziej czytelny. Zanim odczytasz adres www.bardzociekawastrona.pl minie parę sekund, na co internauta nie ma czasu. Z kolei www.bardzo-ciekawa-strona.pl może trudniej się piszę, ale jest bardziej "czytelna".

Domena bez myślnika jest łatwiejsza do zapamiętania... z myślnikiem jest więcej zachodu jak chcesz komuś przekazać adres strony przez np.telefon choć najlepiej wziąć obie. Za to domenę z kropką bym sobie darował - najgorsza z tych 3 wersji.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Wybierz taką domenę, którą łatwiej będzie zapamiętać - czyli taką która wizualnie wyglądać będzie lepiej. Natomiast zawartość słów kluczowych w nazwie domeny nie ma znaczenia w pozycjonowaniu, jako że google nie bierze samej nazwy domeny pod uwagę. Czyli - na te same słowa kluczowe tak samo trudno pozycjonuje się domenę asdjagshdjakgshdkjagshd.pl jak moja-nazwa.pl

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności