Skocz do zawartości

[Startup] RainShop - Oprogramowanie sklepu

Veal

Rekomendowane odpowiedzi

rainshop.png

Witam i przedstawiam skrypt sklepu internetowego RainShop.

https://www.rainfox.org/produkty/sklep

Funkcje

System wyróżnia niemal nieograniczona swoboda konfiguracji oraz wsparcie w stanardzie dla wielu przydatnych funkcjonalności. Wśród oferowanych możliwości znajduje się:

• nieograniczona liczba produktów, podproduktów, kategorii, podkategorii i marek,
  • podprodukty z ich własną wagą i różnicą cenową oraz ilością,
  • obrazy i opisy dla marek i kategorii
  • kody promocyjne,
  • wyszukiwarka produktów
  • nieograniczona liczba zdjęć produktu,
  • potwierdzenie zakupu poprzez email dla zamawiającego oraz opiekuna sklepu (przy użyciu SMTP lub funkcji mail),
  • 1-klikowa realizacja zamówienia (zależnie od metody płatności),
  • edycja zamówienia przez opiekuna sklepu,
  • obsługa wysyłki i płatności,
  • statusy zamówień ułatwiające kontrolę nad wysyłką oraz bieżące informowanie klientów,
  • metody wysyłki z ceną obliczoną na podstawie ceny całkowitej, liczby produktów i wagi,
  • opcjonalna rejestracja klientów,
  • efektywny cache, do wyboru: plik, APC, XCache, Memcache.

RainShop jako jedyny posiada obsługę popularnych porównywarek i serwisów aukcyjnych, bez potrzeby zakupu dodatkowych wtyczek.

integracja-e.jpg

Oferuje wsparcie dla systemów płatności: Dotpay, Mobillcash, 2Checkout, eWAY, Money Bookers, CCNow, Verkkomaksut, Chronopay, Psigate, Paypal, Authorize.net.

Dostosowywanie

Ponadto zdecydowaliśmy się udostępnić przeważającą część plików w postaci jawnej, co umożliwia dowolną modyfikacje systemu (zakodowany jest rdzeń, 5 plików, aby uniemożliwić nieautoryzowane użytkowanie).

Zobacz demo

rainshop-e4.jpg

Domyślna skórka. Kliknij aby zobaczyć demo.

rainshop-e3.jpg

Demo panelu administracyjnego dostępne po zalogowaniu (login i hasło są już wprowadzone).

Sugestie, pomoc i kontakt

Zapraszam do testowania oraz zgłaszania sugestii i opinii na: rainshop@rainfox.org, lub za pośrednictwem systemu pomocy.

pomoc.png

Na życzenie udostępniamy w pełni funkcjonalną 14 dniową wersje testową sklepu.

Więcej informacji

https://www.rainfox.org/produkty/sklep

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Skrypt ogólnie bardzo przyjemny i prosty. Mam jednak pytanie. Przy dodawaniu aukcji allegro pojawił się komunikat "Oczekuje..." przy produkcie na spisie, kiedy zostanie wystawiona?

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Coś ubogie te demo :( Poza tym nic nie dodałem do koszyka, a już miałem w nim dwa " * Koszyk: * 2 produkty | * Do kasy"

Jak dla mnie to jest zdecydowanie FALstart ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przy dodawaniu aukcji allegro pojawił się komunikat "Oczekuje..."

Aukcja wystawiana jest przy następnym wywołaniu zadania cron (lub w przypadku wielu produktów - którymś z kolejnych, maksymalnie wystawianych jest 10 aukcji w ciągu rządania), przy prawidłowej konfiguracji wywołanie następuje co minute. Jeśli komunikat utrzymuje się dłużej niż kilka minut, należy upewnić się, o istnieniu prawidłowego wpisu w crontab, np.

* * * * * wget --spider Adres-www.pl/cron/execute

Coś ubogie te demo

Od strony użytkownika demo jest bardzo proste, taki był zamiar - minimalistyczna skórka i podstawowe funkcje, wraz z nową wersją pojawi się nieco bardziej rozbudowana skórka.

Poza tym nic nie dodałem do koszyka, a już miałem w nim...

Podczas testów nie spotkaliśmy się z takim błędem, niemniej wersja demo jest troche wcześniejsza niż ostatni built.

Przeanalizuję logi i dam znać skąd pochodzi problem.

@ja mam 4 produkty w koszyku na starcie

To pewnie "moje", bo tyle później dodałem :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

(...)"integracja" z allegro polega tylko na wystawieniu przedmiotu?

W wersji 1.0.0 (obecna) integracja jest jednostronna, obecnie testujemy 1.0.1 w której integracja działa zgodnie z opisem w pytaniu - tak więc sklep otrzymuje feedback o dokonaniu zakupu i zamówienie z allegro pojawia się w dziale zamówienia, opisane nickiem allegrowicza i danymi dotyczącymi jego oraz samej aukcji. Nowa wersja najprawdopodobniej przed końcem stycznia, zgodnie z umową licencyjną, istnieć będzie możliwość bezpłatnej aktualizacji.

(...) w koszyku na starcie

W związku z sygnalizacją problemu demo zostało wyłączone na czas około godziny w celu dokładnego zbadania.

Za utrudnienia przepraszamy.

Wyjaśnienie

Problem z koszykiem o którym mowa w temacie, występował jedynie w wersji demo i związany był z pewną pozostałością po testach. Skutkowało to faktem iż osoby korzystające z tej samej wersji danej przeglądarki (User Agent) posiadały wspólny koszyk. Dziękuję za informacje, dzięki którym możliwe było niezwłoczne zlokalizowanie i naprawa błędu. Zapraszam ponownie do obejrzenia wersji demonstracyjnej.

;) Wystąpiły następujące błędy -> Ta wiadomość nie może zostać doręczona, ponieważ skrzynka odbiorcy jest pełna.

Więc tutaj dziękuję za propozycję...

Pozdrawiam

----

W IE 6 wchodząc na stronę produktu https://demo.rainfox.org/google-analytics-p-47.html

następnie dodałem [dodaj do koszyka] -> zakręciło kołem i produkt się nie pojawił w koszyku. Dopiero druga próba dodała.

Przy kolejnych dodaniach prawa strona z produktem robi cię pusta...

Co gorsza wchodząc w koszyk otwiera się pop up w nim mam 1 produkt -> kasuje go, a na na górze ikony koszyka mam niezmiennie 3 produkty zresztą po otwarciu pop upa pokazuje 1 produkt. Zmiana ilosci w pop upie danego produktu też nie działa...

Tak, że daleka droga przed Tobą Kolego ;)

jeszcze jesli chodzi o integracje z allegro, naprawde polecam sie na tym skupic bo cały czas jest to olewane przez twórców gotowych sklepow... najfajniejszym i moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem dla wlasciciela sklepu jest takie jakie posiadaja sklepy sstore (pomijajac jak ogolnie dziala ten sklep...) , czyli uzytkownik kupujacy na allegro, konczy zamowienie juz w samym sklepie, stajac sie jego klientem (w skrocie) . Taka pelna integracja to naprawde bardzo mocna karta przetargowa.

jesli chodzi o integracje z allegro, naprawde polecam sie na tym skupic
W przyszłych wersjach skupić planujemy się przede wszystkim na udogodnieniach na polski rynek, a więc również ropzbudowie wspomnianej integracji z allegro; stąd cieszy nas taka wiadomośći i mamynadzieje, że nasze rozwiązanie spełni Państwa oczekiwania zapełniając lukę w rynku.
RainShop jako jedyny posiada obsługę popularnych porównywarek
Nie rozumiem, wy nie wiecie, że prawie każdy sklep ma dziś takie możliwości, czy mydełko w oczy dla klientów?
Czytajmy dalej:
(...) bez potrzeby zakupu dodatkowych wtyczek.
Wiodące, rynkowe rozwiązania oczywiście mają taką funkcjonalność ale nie w standardzie. Nasz sklep posiada wszystko co potrzebne do prowadzenia tego typu działalnopści na polskim rynku w "pakiecie podstawowym". To jest różnica do której odnosi się cytat.

Wszystkie zgłoszonę błędy zostały poprawione, a uwagi uwzględnione.

Zamówienia zostaną zrealizowane dziś wieczorem ze względu na testy nowej wersji instalowanej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności