Skocz do zawartości

Przyszłość SEO? 2010 rok, a wszystko ciągle stoi w miejscu...

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

No to mi by pasowało takie narzędzie które by chodziło po sieci i zgłaszało wszystkie podejrzanie wyglądające strony (spamy, zaplecza, katalogi, precle, SWL'e itd.) goglowi tak aby ten je banował...

Jaki byłby z tego pożytek? Ano taki że wolę leżeć na pagórku i myśleć nad tym co mógłbym zrobić co by minimalnie zwiększyło moc mojej strony (tak tyle by wystarczyło jakby nie było tego całego spam-syfu), niż siedzieć przed kompem i na zmianę katalogować/stawiać spam/katalogować/stawiać spam.... i ścigać się kto będzie miał więcej spamu i linków jak jakiś szczur...

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rzeczywiście SEM na pewno w przyszłość odegra mniejszą lub większą rolę, lecz zawsze wzbudzał we mnie szacunek sposób pozycjonowania metodą "drzewka geometrycznego" jak to zrobiła przykładowo nasza-klasa ;) Jedna osobie powie drugiej, druga - dwiem innym i po kilku miesiącach cała Polska ma konto na naszej-klasie. Jest to o tyle fenomenalne, że twórca naszej-klasy olał google i dzięki bardzo przemyślanej strukturze i tematyce serwisu trafił do ludzi i odniósł niewątpliwie sukces na skalę ŚWIATOWĄ!

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

I na takim powinni się opierać dzisiejsi twórcy stron, którzy chcą osiągnąć prawdziwy sukces, muszą starać się trafić w gust grupy docelowej dla której strona jest poświęcona.

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

bardzo przemyślanej strukturze i tematyce serwisu

;) Fajnie że chcesz sobie poużywać specjalistycznych pojęć ale ty wiesz o czym w ogóle mówisz? ;)

Skoro już się tak mądrzysz jak tu niektórzy mówią to myślę że powinieneś nie tyle mówić mądrze ale chociaż nie pisać bajek ;)

nasza-klasa to serwis, który był czymś wyróżniającym się w sieci od samego początku więc nie wiem co jest bajką - trochę argumentacji...?

Jest to o tyle fenomenalne, że twórca naszej-klasy olał google i dzięki bardzo przemyślanej strukturze i tematyce serwisu trafił do ludzi i odniósł niewątpliwie sukces na skalę ŚWIATOWĄ!
Twórca NK przede wszystkim miał pomysł dzięki czemu trafił w nisze rynkową ;)

A później to już TV i inne media wypromowały serwis ;)

A co do Maxpress'a to musiał być to akiś skrypt niczym nie wyróżniający się z uwagi na to że:

1. nie posiadam go :P

2. Kojarzy mi się z kopią Addera [chociaż skojarzenie może być mylne ;) ]

Według mnie powinieneś brać się do roboty a nie zastanawiać się czego brakuj ;)

Obecnie na rynku jest dużo różnego rodzaju skryptów i softu pod SEO ;) Sztuką obecnie jest jedynie zrobić coś lepszego ;)

Podpowiem Ci że według mnie brakuje dobrego skryptu SWL wew [przede wszystkim SWL stałych] ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Witajcie. Temat bardzo ciekawy. Mnie osobiście już od lat chodzi po głowie jak ugryźć automatyczne generowanie treści. Wiadomo, SI nie stworzymy... Z jednej strony mamy możliwość wygenerowania bardzo unikalnego ale również bardzo niezrozumiałego tekstu, z drugiej możemy sklecić rozumne zdania ale wygenerujemy je tylko na podstawie innych zdań, które wcześniej napisał człowiek i w najlepszym przypadku dostaniemy duplicate content, w najgorszym pozew za złamanie praw autorskich ;) Nic lepszego na razie nie uda się stworzyć, sztuką jest wypoziomowanie naszego narzędzia aby uzyskać kompromis między tymi skrajnościami.

Pod koniec 2007 roku (albo koniec 2006, człowiek już nie pamięta...) postanowiłem zrobić eksperyment, ciekawość wzięła górę i poświęciłem trochę czasu i dużo prądu aż powstało to o czym rozpisałem się na swoim blogu https://www.tarnaski.eu/blog/generator-tekstu/. Jeżeli komuś nie chce się czytać moich wypocin to tutaj https://tarnaski.eu/blog/wp-content/uploads.../06/tekst1.html można zobaczyć efekt tego co wypluł generator po niespełna 10s.

Korzystając z okazji chciałbym Was zapytać czy Waszym zdaniem takie efekty pracy generatora mogłyby być dla Was zadowalające? Co o tym sądzicie?

Mam pomysły jak dalej rozwijać to narzędzie, brakuje tylko czasu i motywacji. Jeżeli jest tutaj ktoś kto zawodowo zajmuje się pozycjonowaniem, ma odpowiednie narzędzia i chciałby poeksperymentować to mogę wygenerować sto, tysiąc czy dziesięć tysięcy artykułów różnej długości i sprawdzilibyśmy jak to się indeksuje. Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to bardziej eksperyment programistyczny, wyzwanie niż potrzebne narzędzie bo poważniej pozycjonowaniem zajmowałem się tylko "przez chwilę". Ale może drzemie jakaś przyszłość w tym generatorze i mógłby się ludziom przydać, chciałbym się kiedyś tego dowiedzieć ;)

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

spędziłem na tym wątku kilkanaście minut na czytanie i żałuje - szkoda czasu.

Może bez już karabinów między sobą coś konkretnego napiszemy - co potrzebne jest w SEO ?

dodawarki - katalogi, precle

pingowanie

treść

SWL

i

proponuje sugestie konkretne lub rozpoczęcie drogi myślowej do nowego wynalazju

co dla nas jest ważne: treść, budowa strony, linki ..

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

@Adder, ważne żeby przynosiły efekty czyli działały wg marketingowej papki ich twórców.

Jedne co można jeszcze stworzyć to generatory treści które będą tworzyły w miarę sensowny content, niestety MariuszT długa droga przed Tobą ;)

Bo co innego tworzyć coś co się zaindeksuje a co innego poświęcić czas na treść która się w indeksie utrzyma (wiem, zaraz się odezwą głosy że są dmozy po 5 lat w sieci, ale wszyscy wiemy o co chodzi).

Jak dla mnie ignorancją jest twierdzić ze mamy 2010 rok i nic się w narzędziach nie zmieniło, od ręki można podać przynajmniej 2 przykłady świetnego softu który jest idealnym przykładem ewolucji w automatyzowaniu naszej pracy. Widać, że Cię nie było i nie wiesz co się dzieje.

Tak jak kilka osób wyżej, twierdzę że te osoby które mają pomysł na innowacje nie napiszą tego na forum tylko wykonają na własny użytek i nie podzielą się tym za kilka groszy.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

@MariuszT Wygenerowałem trochę artykułów moim generatorem, który był stworzony na podobnej zasadzie jak twój lecz testową stronę na wordpressie z kilkunastoma artykułami google niestety zbanowało, więc myślę, że tekst trzeba by jeszcze bardziej wymieszać. Najlepszym wyjściem byłoby stworzenie własnej, potężnej bazy synonimów, która nie pozwalałaby na generowanie duplicate content'u lecz trzeba by na prawdę poświęcić na to sporo czasu. Jak wiemy nie nauczymy maszyny myśleć jak Polak zwłaszcza pod względem logicznym. Nie pozostaje więc nic innego jak rozwijać generator, aż do osiągnięcia upragnionego poziomu. Może któregoś dnia się uda?

@Adder2400 Masz rację:

proponuje sugestie konkretne lub rozpoczęcie drogi myślowej do nowego wynalazku

Dodam, że pozycjonowanie długo już stoi w miejscu i trzeba myśleć nad czymś nowym, a nie tworzyć co chwile nowe SWL'e...

@tomek_25 - Oczywiście pierwszy był mój tekst ;) Nie wiem po co ktoś jego fragment umieścił jako komentarz ale wystarczy te kilka zdań przeczytać i widać, że to taka papka jaką wypluwa generator.

@piotrostr - Oj niestety, długa droga, długa... :P Gramatycznie jest ok tylko żeby jeszcze miały te zdania jakiś sens nie mówiąc już o logicznym połączeniu.

@BlackSEO - Myślę mimo wszystko, że nie tędy droga (mieszanie, synonimy). Trzeba byłoby mieć po pierwsze "tony" poprawnie napisanego tekstu, na wiele tematów, który by nam posłużył do uczenia. Po drugie, przy analizie trzeba zapisać informacje nie tylko o wyrazach sąsiadach ale rozpoznawać tematykę całych zdań i artykułów i zapisywać te informacje aby potem korzystać z nich przy generowaniu. Strasznie ciężki temat. Pomysły mam tylko czasu brak. Pozycjonowanie nie jest też moim zawodem więc nie mam takiego parcia żeby taki generator stworzyć a nie ma na horyzoncie nikogo kto chciałby płacić :)

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności