Skocz do zawartości

Przyszłość SEO? 2010 rok, a wszystko ciągle stoi w miejscu...

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przecież googlebot nie jest człowiekiem i nie popadajmy w paranoje! Content contentem ale przecież on nie odróżnia spójnych od mniej spójnych zdań.

Przykład 1. Ala ma kota ale kot nie lubi Ali

Przykład 2. Kot lubi nie Ali ma Ala

googlebot widzi te zdania normalnie i nie potrafi odczytać ich sensu, więc czy warto kłaść taki nacisk na mega jakościowy content na zapleczach z zerowym trafficiem? Odpowiedź brzmi NIE! Niedługo jeszcze powstaną projekty mające za zadanie generować unikalne prace maturalne z języka polskiego - no bez jaj.

spro.jpg

No to stworzę stronę o treści:

słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe, słowo kluczowe.

Jeżeli nasycenie danego słowa byłoby zdecydowanie najważniejsze, to byłby rewelacyjny pomysł (gdyby to był niesamowicie ważny czynnik) na wszelkiego rodzaju MFA na ciężkie frazy. Wystarczyłoby przecież tylko napisać 10000 razy meble, gdyby słowa kluczowe były zdecydowanie najważniejszym czynnikiem. ;)

Za około 2-3 tygodnie wprowadzę do sprzedaży drugą wersję Site Creatora. Jest to program unikalny na skalę światową i znacznie różni się od dostępnych narzędzi do pozycjonowania stron.

Program jest bardzo wszechstronny. Za jego pomocą w ciągu 1 dnia możemy stworzyć 100 stron, które się zaindeksują i dadzą 100.000 pkt w jednym z popularnych systemów wymiany linków. Możemy również tworzyć w 100% unikalne i wartościowe strony zapleczowe z których będziemy linkować pozycjonowaną stronę docelową. Strony stworzone w Site Creatorze można z powodzeniem dodać do najpopularniejszych polskich moderowanych katalogów stron.

Głównym celem jaki mi przyświecał podczas pisania programu było wyręczenie pozycjonera z monotonnych powtarzających się czynności. Każda strona musi mieć menu lub w jakiś inny sposób udostępnić linki do podstron. W Site Creatorze wystarczy wpisać 1 komendę <link> a program stworzy menu z linkami do wszystkich podstron serwisu i zamieści je na każdej z podstron. A jeśli chcemy wyświetlić 5 linków, które będą się rotować [na 1 podstronie wyświetli się 5 losowych linków z puli wszystkich dostępnych] używamy komendy <rotatelinks f="5">. Jeśli chcemy mieć unikalne metatagi wystarczy wpisać <content f="0"> a program sam wstawi odpowiednie frazy do metatagów, które są tematycznie związane z daną podstroną.

Kiedyś gdy nie używałem SC za każdym razem gdy chciałem na stronie zapleczowej zainstalować system wymiany linków logowałem się na stronę systemu i szukałem kodu, lub kopiowałem go z innej strony. Teraz wystarczy, że w SC wpiszę <eweblink>, <linkme>, <seonet> itp. i program sam wstawia mój kod. W niecałą minutę można podać programowi informacje, na których podstawie SC sam wygeneruje podstrony programu, stworzy menu z linkami seo frendly [np. pozycjonując frazę "kolagen naturalny" link będzie prowadził do nazwa_domeny.pl/kolagen_naturalny.php. Wstawi wcześniej przygotowany kontent tematyczny w odpowiednie miejsce na podstronach oraz zamieści linki w treści pozycjonowanej strony. Meta tagi będą unikalne na każdej z podstron. Jeśli chcemy wygenerować więcej niż 1 stronę to możemy skorzystać z opcji zwiększenia unikalności kontentu przez zamianę synonimów i rotacje zdań. Program posiada wiele różnych opcji i wypisanie wszystkich byłoby wprawdzie możliwe ale i tak nikt by tak długiego posta nie przeczytał :) Generalnie za pomocą Site Creatora możemy zrobić wszystko to co w zwykłym notatniku lub edytorze HTML tylko wiele razy szybciej.

Ciekaw jestem co o tym myślicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności