Skocz do zawartości

Dwie domeny i wyniki wyszukiwania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! :)

Posiadam domenę A i domenę B. Domena A była rejestrowana przez drugiego admina i domena B ma ustawione 301 na domenę A. Mam ogromny problem, bo domena A wygasa niedługo, a nie mam kontaktu z drugim adminem (ulotnił się i nie wraca...), nie mam też dostępu do panelu domen, więc cesja i przedłużenie nie wchodzi w grę. Na tej właśnie domenie A opiera się cały ruch na mojej witrynie, natomiast domeny B nie ma w wynikach wyszukiwania. I teraz moje pytanie: czy da się zrobić tak, aby googiel łyknął domenę B bez naruszania domeny A? Jeśli nie, to co innego mi radzicie?

Pozdrawiam ;)

opcja nr 1:

Zostaw przekierowanie z A -> B i pracuj nad B ... A przekaże tyle ile zdąży nim wygaśnie i nim zostanie wyrejestrowana - nic więcej się zrobić nie da

opcja nr 2:

Domena A wygasa, Ty ją kupujesz, stawiasz na niej serwis i robisz przekierowanie z B -> A ;)

Pozdrawiam :P

P.S. Przekierowanie już idzie z B -> A? ... Bo jeżeli tak to nie ma co się dziwić, że B nie ma ... przecież jest A B)

P.S. nr 2 Opcja nr 1 odpada z powodu kierunku przekierowania ... chyba, że możesz to zmienić ;)

Domena A wygasa, Ty ją kupujesz, stawiasz na niej serwis i robisz przekierowanie z B -> A

Domena po wygaśnięciu dopiero po miesiącu wraca do puli wolnych domen, więc raczej odpada.

Zostaw przekierowanie z A -> B i pracuj nad B ... A przekaże tyle ile zdąży nim wygaśnie i nim zostanie wyrejestrowana

No właśnie chyba tak zrobię, raczej innej opcji nie ma :/

Mam jeszcze taki problem. Swego czasu miałem filtr na domenę A i jakimś cudem w wynikach wyszukiwania zamiast niej pokazywała się domena B (na frazach na których A miała czerwoną kartkę). Poprawiłem to co guglowi nie pasiło, wysłałem wniosek o ponowne rozpatrzenie i w ciągu kilku dni domena A wróciła do wyników wyszukiwania na wyfiltrowane frazy, a domena B zniknęła tak samo tajemniczo jak się pojawiła i nie ma jej teraz wogóle w indeksie. Zastanawiam się, czy nie dostała bana za Duplicate Content. ;)

[Edyta:]

P.S. nr 2 Opcja nr 1 odpada z powodu kierunku przekierowania ... chyba, że możesz to zmienić smile.gif

Przekierowanie jest z B na A, ustawione w htaccess na serwerze, do którego mam full dostęp B)

Przekierowanie pokazuje którą stronę trzymać w indeksie ... jest po to żeby nie stracić linków i ruchu z miejsc gdzie występuje stary adres ;) W Twoim przypadku A jest ważniejsza niż B i jest wyświetlana w wynikach ... a ważniejsza jest dlatego, że przekierowanie przekazuje cały ruch z B do A ;)

Gdyby A była wystarczająco długo żywa ... przekierowanie A->B dałoby wynik odwrotny ... B w indeksie w miejscu A, które by zniknęło B)

Pozdrawiam :P

Zależy od tego ile informacji ma być przekierowanych (ile podstron, ile linków, itd.) ... trudno powiedzieć B)

Jeszcze tylko ważna uwaga ... nawet jeżeli przekierowanie przeniesie np. 90% linków z domeny A ...

... to w chwili jej zgonu łańcuch ...

linki -> domena A -> przekierowanie -> domena B

... będzie przerwany, więc może lepiej zapolować na A jak już wróci do obiegu ;)

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności