Skocz do zawartości

Problem z linkiem na nietematycznej stronie.

przemz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem - na jednej ze stron, zamieszczony jest link do naszego malutkiego portalu: cyberpunk.org.pl , strona ta jest o bajkach: ebajki.info.

Rozumiem, że to bardzo psuje pozycjonowanie w wyszukiwarkach naszej strony, dlatego kieruję takie pytanie - co z tym fantem zrobić, nie mogę się skontaktować z administratorem portalu - strona kontakt nie działa, znalazłem osobę odpowiedzialną za ten serwis (bynajmniej tak mi się wydaje), ale ona nie odpowiada na jakiekolwiek wiadomości e-mail, PW, gg itp.

Czy nie przejmować się tymi linkami i szukać takich stron (których jest niestety bardzo mało) związanych z tematyką?

Czy jednak walczyć dalej i próbować się kontaktować.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Ja bym się nie gniewał za nietematyczne linki ;)

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Dlaczego założyłem ten temat - kiedyś napisałem na stronie supportu google podobny temat no i otrzymałem odpowiedź np. taką:

Linki, linki ... - co ma wspólnego zawartość Twojej strony np. z bajkami dla dzieci? Link jest na https://www.ebajki.info/... Liczy się jakość linków, a nie ich ilość. Google uznało, że te linki są mało warte i stąd poleciał Ci PR

To czy strona jest tematycznie powiazana z Twoja nie ma zadnego znaczenia. Google nie sprawdza tematycznosci. Wazne jest jakosc strony na jakiej link jest umieszczony - wysoki PR, liczba linkow przychodzacych / wychodzacych, wiek strony itp. Im strona lepsza tym bardziej wartosciowy jest link.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

i stąd poleciał Ci PR

Tym się nie przejmuj - raz leci w górę, raz w dół, potem się ileś czasu utrzymuje -> i tak w kółko. To wygląda fajnie tylko przy sprzedaży linków - nic poza tym... (no i do systemów wymiany linków, ale to inna bajka)

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności