Skocz do zawartości

Różnica pomiędzy domeną a subdomeną

Pyciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Niedawno zakupiłem domenę, na której chce postawić małe zaplecze.

Na domenie głównej lub subdomenie chciałbym zainstalować SEOKatalog. Zastanawiam się, czy z punktu widzenia seo jest jakakolwiek różnica pomiędzy domeną a subdomeną.

Wiadomo, że użytkownicy wolą domeny główne (łatwiej zapamiętać i w ogóle), jednak nie za bardzo wiem jaka mogłaby być pomiędzy tymi dwiema opcjami różnica.

A Wy Jak myślicie?

Google patrzy jak użytkownik. To co dla użytkwonika jest lepsze jest lepsze dla google.

no czy dla użytkownika lepsza jest domena czy subodmena tego się raczej nie da rostrzygnąc, ważne jest co się znajduję pod adresem a czy on się nazywa moja.strona.pl czy strona.pl to juz pikus

Marketing internetowy dla firm

Jak dostaniesz filtr lub ban na ten katalog (zależy co to tam będzie) i będzie on na subdomenie to prawdopodobnie sama domena nie zostanie ukarana, tym bardziej jeżeli będzie tam coś sensownego (oczywiście nie jest to zależność żadna). W odwrotnym przypadku poleci wszystko jak domena główna oberwie to subdomeny raczej też. Chyba że to ma tam być tylko katalog i nic więcej to w sumie jeden kij.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ja czytałem (nie potwierdzone badaniami , testami :) ) To jeżeli oberwie subdomena (powiecmy katalog) to niestety domenka też wylatuje i nie ma się zmiłuj, Niby subdomena jest inną domeną ale tak na logikę właściciel subdomeny jest właścicielem domeny więc obrywa to i to. Troszkę zagmatwane ale jakoś to tam jest. Jeżeli się mylę to napiszcie chętnie się dowiem.

Nie pozwól, by konkurencja ciągle Cię wyprzedzała. Znajdź się ponad nimi, dzięki Google AdWords!

www.Lera.pl Forum koszykówki ulicznej - Street-Ball.info

... jeżeli oberwie subdomena (powiecmy katalog) to niestety domenka też wylatuje i nie ma się zmiłuj, Niby subdomena jest inną domeną ale tak na logikę właściciel subdomeny jest właścicielem domeny więc obrywa to i to. (...) Jeżeli się mylę to napiszcie chętnie się dowiem.

Mylisz się, co nie znaczy, że nie może się tak zdarzyć, ale domena nie musi oberwać jak obrywa subdomena, tym bardziej jak na domenie jest jakiś normalny porządny serwis, wiele było takich przypadków.

"na logikę" właściciel domeny jest właścicielem subdomeny, ale nie musi być autorem strony na subdomenie, jest bardzo dużo dzielonych domen chociażby blogowe wordpress, blogspot, wszystkie hostingowe, darmowe domeny (które zwykle są właśnie subdomenami) i wiele, wiele innych ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności