Skocz do zawartości

najszybsza indeksacja

metoda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przekopałem troche forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Chodzi mi o sposób na najszybsze zindexowanie nowej strony. Nie interesuje mnie pozycja. W jaki sposób można to osiagnąć ?? Czyli tylko linkowanie ze stron "wysokich" w rankingu Googla jest w stanie zapewnic szybką indeksację nowej strony ?? Na forum Googla znalazlem taka informacje "Dla blogów i serwisów z rss można zastosować pingowanie - indeksowanie w kilka minut - https://blogsearch.google.com/ping ". Jakie warunki zatem musi spełniać strona aby była blogiem, lub serwisiem z RSS ? Czy faktycznie w ten sposób da sie najszybciej zindeksowac stronę nie istniejącą w wyszukiwarce ?? Z góry dziekuje za pomoc. pzdr

Przecież odpowiedź leży na forum w niejednym temacie :)

Co możesz zrobić:

- podlinkować

- podpingować

Najlepsze efekty daje jednak połączenie tych dwóch metod, tzn. podlingowanie lub podpinkowanie B)

Linkujesz i pingujesz do strony ... a oprócz tego linkujesz i pingujesz stronę / strony ...

... gdzie znajduje się link, z których linkujesz :)

Przyspieszając indeksację stron, z których linkujesz, przyspieszysz indeksację swojej strony :)

Pozdrawiam B)

Ok, rozumiem. Tworze pewien projekt ktory bedzie mogl wykorzystywac i linkowanie i pingowanie. Mam teraz pytanie dotyczace pingowania zwyczajnej strony oraz automatycznego pingowania Wordpressa.

Zrobiłem taki mały test. Postawiłem dwie nowe strony. Stworzyłem dla kazdej z nich kanał RSS (nie wiem do konca po co, ale roznie pisza, raz ze jest przydatny przy pingowaniu, raz ze nie ). Zadna ze stron nie byla podlinkowana z zadnej innej strony.

Posiadam 2 inne strony, istniejace w Google, jedna jest zwykla strona, druga jest postawiona na Wordpressie. Strony sa malo popularne, praktycznie niepodlinkowane.

Na kazdej z tych 2 stron dalem linka do jednej z tych dwoch nowych stron.

Wordpress podpingowal się sam, robot Googla zindexował nowy wpis z Wordpressa oraz podążył linkiem do Nowej strony nr1 i wessał ją po jakis 15-20 minutach do indexu.

W tym samym czasie zacząłem pingować drugą stronę (istniejąca w indexie) z linkiem do nowej strony, oraz tą Nową stronę nr2. Wykonałęm kilka pingów w kilkunastominutowych odstępach. Niestety bez rezultatu. W google ani widu ani slychu o nowej stronie nr.2. Pingowałem poprzez skrypt na swoim serwerze, jak i poprzez pingomatica i pingrss.com.

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić, dlaczego nowa strona podlinkowana na Wordpressie została tak szybko zindexowana, a strona pingowana ręcznie nie ?? Czym różni się pingowanie Wordpressa ?? W czym leży problem ??

Mógł to być czysty zbieg okoliczności :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mógł to być czysty zbieg okoliczności :)

Dokładnie tak, równie dobrze mogłeś mieć wynik zupełnie odwrotny.

Po za tym czy ta druga strona testowa co ją sam pingowałeś jest też poprawnie wykonana (title, description itpitd) jak ta wychodząca z wordpressa ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności