Skocz do zawartości

linki nofolow

Greggo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje pytanie brzmi, czy linki nofolow mają jakieś znaczenie? W wielu źródłach znalazłem opinie, że nie mają żadnego znaczenia bo roboty ich nie widzą. Ale dzisiaj zaglądam do google dla webmasterów i w linkach do mojej strony widzę co najmniej z 20 linków, które mają atrybut nofolow.

W takim razie skoro roboty ich nie widzą, to dlaczego google znalazł te linki? A skoro już je znalazł to czy mają jakieś znaczenie i czy robić ich więcej ;) ??

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam Greggo

Automatyka Domowa i Automatyka Budynkowa - zarządzanie domem

Blog Inteligentne Instalacje Elektryczne - opisy różnych systemów (w fazie przygotowania)

Xcomfort - bezprzewodowy system automatyki domowej

Podłącze się do tematu, bo też mam pytanko na temat nofollow. Mianowicie czy linki nofollow "odbierają" moc innym linkom?

Wiadomo, że im mniej linków wychodzących na stronie, tym ich moc jest większa. Jeśli mam na stronie 10 linków wychodzących bez nofollow i dla 5 z nich ustawię nofollow to moc pozostałych zwiększy się?

Jeszcze jakiś czas temu było tak, że np. mając 10 linków na stronie z czego 7 z nofollow moc była dzielona na te 3 pozostałe ;) ... niestety Google w ataku paniki, który wywołał bing.com zaczęło wprowadzać masę zmian:

- coffeine ...

- personalizacja wyników ...

- liczenie linków z nofollow ...

... i teraz mając 10 linków na stronie z czego 7 z nofollow, moc będzie dzielona na 10, a nie jak wcześniej na 3 ;)

Pozdrawiam B)

Jeszcze jakiś czas temu było tak, że np. mając 10 linków na stronie z czego 7 z nofollow moc była dzielona na te 3 pozostałe ;) ... niestety Google w ataku paniki, który wywołał bing.com zaczęło wprowadzać masę zmian:

- coffeine ...

- personalizacja wyników ...

- liczenie linków z nofollow ...

... i teraz mając 10 linków na stronie z czego 7 z nofollow, moc będzie dzielona na 10, a nie jak wcześniej na 3 ;)

Pozdrawiam B)

Czyli rozumiem, że linki nofolow też mają moc. W moim przypadku to korzystne, bo mam trochę takich linków prowadzących do mojej strony.

Pozdrawiam Greggo

Automatyka Domowa i Automatyka Budynkowa - zarządzanie domem

Blog Inteligentne Instalacje Elektryczne - opisy różnych systemów (w fazie przygotowania)

Xcomfort - bezprzewodowy system automatyki domowej

Nie mają mocy ... i na dodatek odbierają moc innym linkom z tej samej strony ;)

Powiedzmy, że 10 linków to 100% mocy:

- kiedyś:

7 linków z nofollow - 0% ( żaden mocy nie przekaże stronie pozycjonowanej ) = 0% strat

3 linki z follow - po 33.33(3)% [ 100% na 3 linki ] każdy ;) = 100% zysków

- teraz:

7 linków z nofollow - 70% [ 7 x 10% ] ( żaden mocy nie przekaże stronie pozycjonowanej ) = 70% strat

3 linki z follow - po 10% [ 3 x 10% ] każdy B) = 30% zysków

Linki z nofollow nic nie dają w sensie pozycjonowania ... całkowicie blokują zdolność bota do indeksowania treści strony, do której prowadzą :(

Do tego służą - żeby blokować roboty ...

Pozdrawiam B)

Czyli rozumiem, że linki nofolow też mają moc. W moim przypadku to korzystne, bo mam trochę takich linków prowadzących do mojej strony.

Nie, moc jest dzielona na 10, ale moc nie jest przekazywana linkom z nofollow tylko leci w "kosmos", taka lekka paranoja google, aby ludzie nie sterowali przepływem PR.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności