Skocz do zawartości

Jak zaczynaliście

Radw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się Was zapytać jak zaczynaliście tzn czy robiliście większość swojego zaplecza sami czy np kupowaliście gotowe serwisy, domeny z historią itp. Pytam dlatego że sam rozbudowuje ciągle moje skromne zaplecze na razie nie mam problemu na pogodzenie tego ze szkołą, a mam trochę oszczędność które mógłbym wydać na zaplecze. Na pewno miałbym większą satysfakcje jak bym zrobił je sam i wiele się nauczył i zachował moja kasę.

Asenizacja - wywóz szamba Szczecin

Skoro chcesz sam tworzyć zaplecze to za oszczędności kup kilka domen, serwer i postaw tematyczne strony. Na początku możesz też na subdomenach stawiać mini strony, wtedy będziesz miał więcej linków. Jeżeli nie masz czasu pisać artów to je zleć, obecnie cena stoi od 2zł-3zł z 1k znaków. Następnie podlinkuj zaplecze katalogami, swl, preclami i powinno być ok, czasu aż tak dużo to nie zajmuje a zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;)

edyta: U mnie było właśnie tak jak napisałem wyżej, zresztą dalej tak robię ;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Jak masz czas i chęci, to czasami lepiej jest robić wszystko samemu. Musisz tu jednak sobie przeliczyć to, czy nie wyjdziesz lepiej na zleceniu zrobienia paru stron, a Ty w tym czasie będziesz zgłębiał tajniki SEO, etc... To już zależy od Ciebie.

Spółki | Prawo | Sąd

Samemu na początku robiłem wszystko, tj. przerabiałem qlweby i stawiałem na ovh.org ;) Taka była moda wtedy na nie. Ministronek sam zrobiłem kilka, zaczęło mnie to nudzić więc zacząłem zlecać tę monotonną robotę pisarzom i "sklejaczom" stron z artykułów ;)

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Samemu również dopiero co zaczynam tworzyć swoje pierwsze zaplecze. Tworzę je sam z kilku powodów:

- zawsze poduczę się coś SEO;

- będę wiedział jak to wygląda, zyskam doświadczenie;

- lubię to;

- szkoda mi kasy na coś, dzięki czemu mogę zyskać to co podałem wyżej : )

Jednak jeśli już ktoś posiada jakieś doświadczenie, to lepiej zlecać budowę kolejnych zaplecz.

Jestem programistą, dlatego wszystko jestem w stanie sobie zautomatyzować, a to w procesie budowy zaplecza rzecz bardzo

pożądana. Też zaczynałem robiąc wszystko samemu, teraz zlecam tylko teksty, a wszystko na czym pracuje to albo przerobione i zoptymalizowane open source'owe produkty lub autorskie aplikacje.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności