Skocz do zawartości

BRAK POLSKICH ZNAKÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Jestem nowy na tym forum więc proszę o cierpliwość co do moich wypowiedzi.

Otóż mam takowy problem. Po zainstalowaniu katalogu mini otwarty wszystko raczej działa oprócz konwersji ISO 8859-2 na UTf8. Na początku jeśli chciałem otworzyć dowolny link w kategorii a miał w nazwie literkę ł, ó, ż, ę, ą itd to wyskakiwał błąd "Kodowanie zmiennej na UTF-8" dotyczyło to pliku otwarty_admin/admin_functions.php a dokładnie linijki 230. Po usunięciu tej linijki zaczęło jakoś to działać tzn. już mogłem otworzyć danego linka ale w nazwie nie mogło być żadnej literki ą,ę,ł,ó bo jeśli takowa była to wyświetlało "Page not found".

Może ktoś miał podobny błąd z kodowaniem znaków i jest w stanie pomóc. Z góry dzięki!:huh:

www.seodir.com.pl

mam jedynie wpisane w htaccess i smigam również na ovh

tylko nie powiem ci teraz dokładnie na jakim pakiecie ale nie na darmowym :)

SetEnv PHP_VER 5

także dziwna sprawa... a pytanie ( nie miales problemu z domenami z www i bez www ? :huh: bo adres seodir.com.pl bez www to kosmos a nie orginalna strona )

• 1 miesiąc temu...

Podłącze się od tematu, otóż w sekcjach odpowiadających za sugerowanie kategorii i stron nie wyświetlają mi się polskie znaki, odpowiednio: "Zasugeruj nowÂą podkategoriÄ:" "Zasugeruj nowÂą stronÄ:" takie coś mi się wyświetla ;/ w pozostałych częściach katalogu jest wszystko ok. Ma kto na to jakąś radę?

---

już sobie poradziłem :)

• 2 tygodnie później...

Jak zmieniasz kodowanie danych w bazie danych to musisz też "wymusić" kodowanie podczas pobierania tych danych przez stronę.

Dopisz mysql_query('set names utf8'); po wprowadzeniu danych do bazy (powinno być u góry w pliku funkcje.php)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności