Skocz do zawartości

kupon adwords

tomek13

Rekomendowane odpowiedzi

chcialem sie upewnic za nim kupie kupon adwords i mam takie pytanie

czy kupon moze byc wykorzystany tylko na koncie nie starszym niz 14 dni ?

czy na jednym koncie moge wykorzystac wiecej niz jeden kupon ?

oraz czy jest jakas roznica miedzy opcję płatności po wykonaniu usługi a przed wykonaniem uslugi

ktory sposob z waszego doswiadczenia jest bardziej korzystny, lepszy ?

nowy katalog stron

katalog

Po pierwsze nie radze kupować kuponu bo prędzej czy później takie konto zostanie zbanowane, a ty stracisz tylko kasę na czymś co możesz na dobrą sprawę dostać za darmo. Po drugie jeśli już bardzo Cie ta opcja kusi to na jednym koncie możesz wykorzystać tylko jeden kupon. Są różne kupony więc na nim musisz sprawdzić jaki jest termin ważności oraz zasady ( czy do 14 dni czy dłużnej).

Opcje płatności to dowolność, ale polecam płatność z dołu. Jeśli karta zostanie zaakceptowana to w ciągu 5 min. kampania jest do uruchomienia. Przy przelewie bankowym to min. 5 dni zanim wszystko na koncie zostanie zaksięgowane.

Po pierwsze nie radze kupować kuponu bo prędzej czy później takie konto zostanie zbanowane, a ty stracisz tylko kasę

To tylko najmniejszy wymiar kary.

Większym problemem może być ban w AdWords na reklamowana domene z kupowanych kuponow.

Pisze z doświadczenia. Na szczęście nie mojego.

MG

wg regulaminu kuponowego konto nie może byc starsze niż 14 dni (przetestowałem na sobie jak dostałem kilka dni temu kuponik)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Z tymi ban'ami to macie na myśli, że nie wolno wykorzystywać kuponów, które ktoś inny dostał od googla?

Ja np ponad rok temu dostałem kupon od home.pl (i do dzisiaj jeszcze mi coś z niego zostało :) ), a 2 tyg temu dostałem na firmę kupon od samego googla i założyłem drugie konto i teraz sobie ciągnę na dwa.

Skoro sami mi go przysłali to chyba nic takiego jak jakiś ban mi nie grozi, co?

ktos wyzej napisal

Większym problemem może być ban w AdWords na reklamowana domene z kupowanych kuponow.

a czy z tymi kuponami moze byc cos takiego, ze sa one przyznawane na jakąś konkretna domene ?

no bo niby czemu adwods mialby dac mi bana na domene, przynajmniej tak to rozumiem z tego powyzszego cytatu

nowy katalog stron

katalog

• 2 tygodnie później...

Posiadam konto Adwords od jakiegoś czasu; obecnie dostałam kupon Adwords - planuję więc założenie na jakiś czas nowego konta i przeniesienia na nie niektórych grup reklam. Nie chcę wstrzymywać starego konta w całości, bo ma długą historię, wiele reklam i chcę do niego po wykorzystaniu kuponu wrócić.

Mam pytanie: czy dwa różne konta mogą reklamować tę sama domenę (ewentualnie jej różne podstrony związane z różnymi usługami) ?

zakładam oczywiście takie zorganizowanie reklam, aby nie wyśwetlały się jednocześnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności