Skocz do zawartości

Mam w wynikach google, w description date!

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie mam pojęcia skad sie wzieła data w opisie mojej strony w wynikach wyszukania googli.

Zanim jest ten tekst ktory wpisalem w description to mam wstawiony fragment jakiejs daty np. "08 Gru 2009..."

Czy ktos ma pojecia skad i dlaczego cos takiego mi sie dodalo? Bo ja zglupiałem.

Pozdrawiam...

Jeżeli data jest w opisie Twojej strony tzn. że na Twojej stronie gdzieś w treści ta data wystąpiła. Podaj adres strony. I do tego musisz mieć słaby opis strony.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

No dobra, w sumie OK, taka data jest gdzieś na stronie. Mniej więcej w połowie strony, a treści tam jest w cholere. Bardzo dużo newsów itd.

Każdy news ma jakąś swoją datę. W Wielu miejscach można wpisac date, np. ze jakis tam budynek wybudowana 10 listopada. Na stronie jest wiele dat i to nie tylko na mojej ale na wiekszosci stron interentowych. Dlaczego akurat u mnie data wlazla na pierwszy ogien description... ? Sprobuej ja wykasować ze strony glównej zobaczymy co sie stanie jak nastepnym razem googlebot mnie odwiedzi.

Ale tak wedlug mnie.. na logike... to bez sensu... :pytajnik:

nie przejmuj się i tak nikt Google nie zrozumie. Mam to samo, pobrał sobie z treści datę i koniec. Wstawiłem mu w tagu <meta name="robots" content="noodp"> myślałem, że odpuści, nie ma mowy dalej to wyświetla, chciałem mu dać w łapę ale on w przeciwieństwie do otaczającej nas rzeczywistości nie bierze. Mam taką drobną radę - sprawdzam pozycje programem na dane słowa kluczowe, sam nie czytam w google opisów - po co się stresować.

To nie jest bez sensu ;) Google dobiera fragment strony i wyświetla go jako DESCRIPTION, kiedy ten fragment najlepiej z całej treści strony pasuje do danego hasła, które użytkownik wpisał w wyszukiwarkę ;)

Więc jeżeli w treści strony masz np. "Opady świątecznych truskawek w Dzień Świętego Nigdy, tj. 31.02.2009, przerosły wyobrażenia samego Nostradamusa." ... to na hasło wpisane "świąteczne truskawki" może się pojawić data 31.02.2009, bo w treści strony występuje z hasłem w zdaniu - tworzy ciąg wyrazów, a to czy się pokaże czy nie zależy od tego ile znaków Google wyświetli i czy data w tym przedziale się znajdzie ;)

Pozdrawiam :)

Napisz porządne description, zgodne ze słowami kluczowymi to pobierze Ci to co chcesz, a nie tekst losowy ze strony.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Description był porządnie napisany. Nie wiem jak mógłbym go napisać niby nie porzadnie... ?

Wywaliłem z treści strony te date ktora byla na pierwszym miejscu w descriptiom i jest OK teraz. Znikneła data i jest description jak należy.

Tylko ze w trescie strony w newsach konrketnie jest przecież pełno dat. Fakt sa one ianczej sformułowane bo jest np. 2010-01-14 zamiast 14 Stycznia 2010 no ale to cos jest nei halo ze google te date akurat wstawil..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności