Skocz do zawartości

linki w ramce

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym prosić Was o pomoc. Mam pewien długi tekst z linkami, powtarzający się na każdej podstronie i chciałbym wsadzić go w ramkę. W związku z tym mam do Was takie pytanie: jak google będzie widzieć te linki? Czy będzie jakaś różnica?

Ten powtarzający się tekst to krótkie streszczenia tematycznych artykułów(wszystko w obrębie witryny) z linkami do tych artykułów

Z góry dziękuje i pozdrawiam

iframe jest niczym innym jak include całej strony na innej stronie - Google to widzi normalnie i indeksuje normalnie!

Rożnica jest taka ze jak masz w php i masz np 100 podstron to masz 100 miejsc gdzie masz linki wew. jeśli natomiast masz iframe masz jedno miejsce czyli 1 linka

Obie metody są przydatne ale w różnych zastosowaniach - jeśli domyślam się chodzi o czyste SEO to zdecydowanie lepiej PHP ale jeśli chcesz ograniczyć skierować moc w konkretne miejsce nie tracąc mocy na linki to lepszy iframe (wtedy iframe jest linkowany z 100 podstron i daje tylko x linków kierując tam cała moc tych 100 podstron)

Reasumując: zależy co chcesz osiągnąć taką wybierz metodę

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• 2 tygodnie później...

Aha. Czyli jeśli nie zależy mi na stronach do których prowadzą linki w ramce, a nie chcę tracić na pozycjach innych podstron i zależy mi na tym, żeby google największą wagę przywiązywało do właściwej treści na podstronach to powinienem użyć iframe? Dobrze zrozumiałem?

Podobno google słabo sobie radzi z <map> i z <iframe>.

Podłącze się pod topic i mam następujące pytanie.

Chodzi o skuteczny link sculpting?

Wiadomo że istnieją 3 sposoby maskowania linków na stronie przed G

a) linki z hash #;

;) linki z includowaną funkcją szyfrującą link;

c) iframe która pobiera site, która nie wpuszcza boty po przez robots lub meta.

Robił ktoś z was test na indeksowanie strony, po przez link do obcej domeny zakończony "#" ?

Przykładowo na domenie1 znajduje się link

<a href="https://domena2.lcd#">link</a>

Robot akceptuje link?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności