Skocz do zawartości

Wartość linka i AdSense

domin_b

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Mam stronę na której znajduje się mapka szlaków turystycznych. Ma dość dobrą pozycję w google dla jednego słowa kluczowego, a wartość linka wyceniana w serwisie linkstore.pl to 25 zł. W górnej części strony mam miejsce, które mogę wykorzystać i myślałem o AdSense (odwiedzalność strony to do 300 unikalnych wizyt dziennie w sezonie i około 70 poza sezonem). Strona nie zawiera jak sądzę żadnych elementów, które mogłyby zakwalifikować ją do bana AdSense, ale czytałem na forum, że różne się rzeczy wyprawiają, dlatego wolę się upewnić.

Stąd pytanie: Czy AdSesne i ewentualny ban (choć nie wiem za co) może spowodować spadek strony w Google dla słowa kluczowego i spadek wartości linka na stronie, czy jedno z drugim nie ma nic wspólnego ?

Pytanie dodatkowe: Czy obecność AdSense na stronie może podnieść wartość linka ?

Pozdrawiam

Domin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności