Skocz do zawartości

Katalogowanie, a indeksacja

moody

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tym się zgodzę, ale linkowanie wewnętrzne (bo o tym chyba mowa) też musi być wykonane z głową... ale to już interes każdego "katalogo-posiadacza".

bez linkow zewnetrznych linki wewnetrzne sa bezuzyteczne - katalog nie majacy silnej domeny glownej (tam gdzie linki prowadza jedynie do wpisow) nigdy nie bedzie dobrym katalogiem i w pelni zaindeksowany

Święta prawda, ale jest jeszcze jedna kwestia dość istotna - im większy katalog tym potrzeba więcej mocy na utrzymanie coraz większej liczby wpisów w indeksie, zawsze coś tam wypadnie, dlatego nawet w dobrym katalogu warto podlinkować wpis, mimo że prawdopodobieństwo utrzymania wpisów w indeksie w takim katalogu jest dużo większe niż w słabym, a w sumie to ja linkuje wpisy tylko w tych najlepszych katalogach, gdzie wiem że właściciel dba o jego jakość i podlinkowanie i mam pewność, że katalog nie zniknie za 3 miesiące, a te znikające to niestety plaga - dziennie pojawia się kilka nowych katalogów, które dożywają kilku miesięcy albo nawet krócej i znikają :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 1 miesiąc temu...

Choć w branży jestem dopiero od roku, czytając cały ten wątek chciałem podkreślić, że linkowanie wpisów w katalogach nie służy tylko indeksacji i trzymaniu w indeksie tych wpisów - linków. Taki system linkowania, lepszy bądź gorszy, powoduje realizowanie teorii Anchor PR Jeża. To daje dodatkowy power, dlatego wiele osób samymi katalogami z dobrze podlinkowanymi wpisami potrafi zdziałać cuda :D

Zastanawia mnie tylko dlaczego polecacie linkowanie wpisów w katalogach rotacyjnymi a nie stałymi..

Dla zaczynających:

Anchor PR - Teoria Anchor PR opisana przez Nawigatora a stworzona przez Jeża z PiO, określona jako SEO dopalacz Jeża mówi wyraźnie, iż czołowe znaczenie dla siły linku pozycjonującego ma ilość i anchor linków prowadzących do strony na której link pozycjonujący ma być umieszczony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności