Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem strony WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Krzaki pewnie znikną jak użyjesz innego kodowania: UTF-8 zamiast obecnego ISO-8859-2 ;)

Jeżeli chodzi o rozchodzenie się strony ... często tak jest i wynika z tego, że przeglądarki różnie czytają kod. Powinny identycznie, a zgodność z W3C (swoją drogą 428 błędów, 168 ostrzeżeń :P ) powinna zapewniać tą elastyczność ... ale na powinna się kończy B)

Rozjazdy można usunąć przez zastosowanie różnych plików ze stylami CSS ... dopasowane pod przeglądarki ...

... z warunkiem, że IE 8 kożysta z tego pod IE8, FireFox z tego pod FF, itd.

<link href="css_pod_FF.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

<!--[if IE]>

<link href="css_pod_IE.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

<![endif] -->

Nie jest to konieczne ... ale jeżeli jesteś początkujący, możesz mieć problem z dopasowaniem strony pod wszystkie przeglądarki :(

Pozdrawiam :(

No fakt... to chyba dość mocno przekracza moje mozliwości

Zmieniłem kodowanie na UTF-8

A tak na szybkiego: to popraw swój podpis w stopce tu na forum ze zwykłego tekstu na odnośnik do swojej www - zyskasz kilka bardzo mocnych linków.

Dzęki za radę :-)

Mówiłem, że jestem początkującym "webmasterem" i na to nie wpadłem :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności