Skocz do zawartości

Spadek z top 10 poza top 100

miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem co jest grane, ale pewnego dnia strona którą linkowałem wypadła poza pierwszą 100, wcześniej była na pozycji 8. Dodatkowo wpisując link:nazwa_domeny nie pojawiają się rezultaty. Dodam że wcześniej były. Komenda site:nazwa_domeny daje rezultaty takie same jak wcześniej. Jaka może być przyczyna tej sytuacji?

1-3 to co napisał Wojciech Łuczak ... od siebie mogę dodać:

4. Googlowki ZNP ... zdarza się czasami i jest bardzo nieprzyjemny:

- coś jak filtr - bo długo trwa, ale to jednak nie filtr (strona leci dużo dalej niż przy filtrze),

- coś jak chwilowe zawirowanie - ale nie chwilowe,

... coś jak foch od Google :(

+ lekturka: Operator link:adresstrony.pl w Google, niewiele lub brak wyników ... dlaczego ;)

Pozdrawiam :(

P.S. Mityczne FSB (Fresh Site Bonus) ... Google premiuje nowe strony lepszymi pozycjami, około tygodnia / dwóch ... a gdy FSB = promocja się kończy strona leci w rankingu na właściwe miejsce B)

Więc może trochę off-top'u ... zawsze gdy się pojawia hasło "FSB = Fresh Site Bonus" pojawia się Xann i pisze jedno zdanie:

Nie ma czegoś takiego jak FSB lub FSB nie istnieje lub FSB to mit ... itd.

Trudno udowodnić czy istnieje - trudno też udowodnić czy nie istnieje ;)

Każdy człowiek ma prawo wolności opinii i wyrażania jej; prawo to obejmuje swobodę posiadania niezależnej opinii, poszukiwania, otrzymywania i rozpowszechniania informacji i poglądów wszelkimi środkami, bez względu na granice.

Pozdrawiam :(

Filtr to nie jest, bo wpisując frazę w google wraz z nazwa domeny, wynik jest pozytywny (1 miejsce).

Domena wg archive.org jest od 2003, była lekka przerwa w działaniu, ale w 2008 została wznowiona. FSB (o ile istnieje) jak rozumiem jest dla świerzaków, więc ta sytuacja też odpada. Poza tym jak zabrałem się za tą domenę to była w top 20, podciągnąłem ją do miejsca 8. W ciągu tych 2 miesięcy, nie było żadnych zawirowań. Strona sukcesywnie szła w górę.

Na innych frazach pozycja również spadła, ale nie tak drastycznie, 1-5 pozycje.

Czy może to mieć związek z niewłaściwym linkowaniem, czy może wina leży po stronie google?

Nie chce pogarszać sprawy więc w tej chwili niczego z nią nie robię ;)

...

Trudno udowodnić czy istnieje - trudno też udowodnić czy nie istnieje :P

...

No tak się składa że jako organizator konkursów mogę powiedzieć ze w żadnym w dotyczacowym konkursie taki "efekt" nie wystąpił

Obecny konkurs trwa już półtora miesiąca i też nie wystąpił ten efekt a stron mam w konkursie ponad 50

Marketing internetowy dla firm

Pozwolicie że podepnę się tutaj. Posiadam ten sam problem, strona mimo sporego linkowania, spadła z google gdzieś daleeeeeko na główne frazy(daniej było top10-20). Na niektóre frazy z treści strony jestem nawet w top10, ale z głównymi frazami jest problem. Google webmasters np jedną frazę pokazuje że jestem w top20, jednak sprawdzając sam w google, lub w seo-stat, nie ma mnie nawet w top100. Co może być tego przyczyną?

Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet

może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności