Skocz do zawartości

SEOK-o-bany

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panowie wrzucie na luz, poleciał ban i co ? I nic otrzeć łzy i przenieść strone na inny adres, niektórzy zachowują sie tu jak ciotki.

Ostatnio na forum czytam : - lecą bany, google walczy z SWL'ami , lecą filtry, masakra , nadciąga kres seo

Powaliło was czy wam sie nudzi ?

ps. Niektórzy zapominają ze gogole jest zwykła prywatną firma a nie dobrem narodowym która sobie ustala sama zasady, główna zasada brzmi - bo tak

Marketing internetowy dla firm

Xann ma rację - "gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą". Jak się za mocno dopala, wrzuca SWL itp - to ban/filtr może się pojawić. Skrypt Generała jest dobry - jednak jak się zacznie za bardzo kombinowac, to i autem z ESP można wylecieć na zakręcie...

IndexU. Długo nie szukałem.

Faktycznie 59 katów INDEXU (https://www.katalogiseo.info/INDEXU.html) do ponad 200 SEOKów (https://www.katalogiseo.info/SEOKatalog.html) z których niech nawet 50% będzie wartościowych (choć to bardzo zaniżone staty) to według Ciebie więcej - gratuluje matematyki ;)

Swoją drogą projekt dojrzał - pojawili się pierwsi zagorzali malkontenci :D

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja może tak trochę biblijnie ale ten kto znajdzie skrypt na którym stoi więcej wartościowych katalogów w Polsce niech pierwszy rzuci kamień

IndexU. Długo nie szukałem.

Nie bądź śmieszny, biedy licealisto który dopiero co chciał ode mnie kupić taniej licencję na SEOkat ...

Jak dla mnie to IndexU ma tylko 1 przewagę nad SEOkatalogiem - mniej stoi katalogów na nim w Polsce.

Jak zgred sam pisze przy okazji rozdawania kodów do Linksor i Zgred, do IndexU można drugi raz zgłosić tą samą stronę

(która już jest w katalogu!) z tego powodu to IndexU przegrywa dla mnie z qlwebem

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Jak zgred sam pisze przy okazji rozdawania kodów do Linksor i Zgred, do IndexU można drugi raz zgłosić tą samą stronę

(która już jest w katalogu!) z tego powodu to IndexU przegrywa dla mnie z qlwebem

już niedługo ;)

edit: co do SEOKatów popatrzcie sobie ile tak naprawdę jest unikalnych ... niewiele. wszystko stawiacie na jedno kopytko i uważacie że jest cacy. Z Mariuszem kłóciłem się że 40% SEOKów leży już odłogiem (jest zapomnianych) ... ta liczba będzie się zwiększać. To jest MOJA opinia.

Nie można też porównywać IU <-> SEOK bo to dwa rozne skrypty (sadze ze dopiero wersja SEOK 1.4 będzie takim samym kombajnem jak IU)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A tak na prawdę to Googlerzy nie muszą szukać spam raportów. Wystarczy pobrać listę od Mar'a i przeglądnąć.
Nie wejdą, bo nałożyli na katalogiseo.info filtra i nie umieją jej znaleźć ;)

Ja już nie raz powtarzałem, że skrypt tutaj nie ma żadnego znaczenia... co pół roku, może rzadziej pojawia się "prorok" przepowiadający kres czegoś, Ci tu są dłużej... przeżywali już kresy qlWebów i generatorów Mariusza, a jak by nie patrzeć niektóre stoją do dziś.

Jak pisałem wcześniej, 1 ban na ponad 200 katalogów to jest nic, patrząc na Skrypt INDEXU to jest on częściej banowany bo jeden ban przypada na 70 katalogów, a kto matematykę zna szybko sobie obliczy jaki to procent :D

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Faktycznie 59 katów INDEXU (https://www.katalogiseo.info/INDEXU.html) do ponad 200 SEOKów (https://www.katalogiseo.info/SEOKatalog.html) z których niech nawet 50% będzie wartościowych (choć to bardzo zaniżone staty) to według Ciebie więcej - gratuluje matematyki smile.gif

Swoją drogą projekt dojrzał - pojawili się pierwsi zagorzali malkontenci

Patrz obiektywnie - IndexU są o wiele bardziej zadbane niż większość SEOKatów.

Nie widzę tu żadnych malkotentów, przynajmniej w stosunku do samego skryptu. Krytykuję raczej podejście niektórych do stawiania katalogów na tym skrypcie.

Krytykuję raczej podejście niektórych do stawiania katalogów na tym skrypcie.

Jeżeli o to chodzi, to w pełni popieram. Widać pewną modę na katalogi ;) - jak to zgred mawia, prawda wyjdzie w praniu ... Jak ktoś wytrzyma z moderacją ponad rok, to jest dobry.

No i pytanie, co to jest moderacja. Dla większości to kliknięcie "Akceptuj", bez sprawdzenia strony, opisu itp :D. Dla mnie to tak samo, jakby katalog był niemoderowany...

Każdy skrypt dostaje bany, a SEOkata charakteryzuje tutaj dodatkowo fakt, że na nim stoi mało śmieciastych stron.

Warto zauważyć także jedno, skala zjawiska jest mała i niepotrzebnie siejecie panikę.

Kto dostał bana wie za co i pewnie drugi raz nie popełni tego błędu.

Licka jest na dowolną domenę, więc w praktyce to walka z wiatrakami, bo wątpie, żeby ktoś kto wydał 100zł na licke, poddał się po banie, rzeczą jasną jest, że postawi kolejny.

ło je5u, a smietniki na WordPressie tez banuja i co ? wszyscy nagle w poplochu porzucaja WP ? bez przesadyzmu, sam skrypt (seokat) jest jaki jest, a bana sie chyba mozna dorobic na wszystkim, tzn. na kazdym skrypcie wiec po co ta panika ? nagle dostalo 4 na 200 (a podejrzewam ze general zna prawdziwa liczbe i jest ona duzo wyzsza) to jest 2% czyli mniej niz blad statystyczny, wiec o co ten placz ?

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Cała ta dyskusja jest bez sensu. Wartość katalogu to w minimalnej części wartość skryptu - bardziej właściciela, który dba o ten katalog. Faktem jest, że seokatalogi w krótkim czasie rozmnożyły się bardzo, co na pewno jest przyczyną tego, że wiele z nich prezentuje raczej mizerną wartość. Niestety stan ten będzie się pogłębiał, ale to jest normalne. Przetrwają te katalogi, które nie były stawiane celem zarobienia grubej kasy w krótkim czasie (niestety dużo osób tak myślało uruchamiając swoje katalogi). Myślę, że niektóre osoby na tym forum znające się na rzeczy i dbające o swoje katalogi też popełniają błąd w liczbie licencji. Chodzi mi o liczbę stawianych katalogów. Niestety zająć się kilkoma katalogami a kilkunastoma (a nawet większą liczbą) to dosyć spora różnica. Chyba, że ktoś jedyne co robi w życiu to katalogi... Sam skrypt Generała uważam za bardzo udany, a te negatywne komentarze odbieram jako zazdrość, że udało mu się osiągnąć to o czym oni tylko mogą pomarzyć.

Bany były, są i będą. Raczej skrypt nie ma tu nic do gadania. Dbajmy o nasze strony to bana nie dostaną. Takie jest moje zdanie.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności