Skocz do zawartości

Google AdSene na zapleczu?

traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy opłaca się dodawać na zapleczówki reklamy google adsense? Z jednej strony jest szansa na klikniecia, z drugiej strony, nawet jezeli mamy kilkanascie roznych adresow ip to i tak podpinamy wszystko pod jedno konto i wiadomo, ze strony sa nasze. Dodatkowo przed wyplata istnieje ryzyko wizyty moderatora google. Co myślicie?

Jest dokładnie tak jak mówisz, więc musisz sam oszacować czy Ci się opłaci. Możesz zarobić z Adsense i nic się nie stanie, a możesz nie zarobić i dodatkowo mieć strony odwiedzone przez moderatora i dodatkowo zbanowane/zafiltrowane, więc sam musisz ocenić, czy na reklamach zarobisz tyle, że opłaci Ci ryzykować, że te stronki stracić.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Poza tym:

1. Zaplecze, na którym są jakiekolwiek sensowne szanse na to, że ktoś kliknie w reklamę, to zaplecze wartościowe. A wartościowemu zapleczu nic nie grozi.

2. Na małowartościowe zaplecze i tak prawie nikt nie wejdzie, ergo prawie nikt nie kliknie, robi się je na ilość i minimalizuje koszty transferu.

Nie opłaca sie... Zrobiłem kiedys ok 6 000 stron tak zwanych spamów pod SWL na każdej dodałem Adsense i zarobki są prawie zerowe. Jak bys na przykład robił zaplecze na blogach to już prędzej ale tak sie nie opłaca...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Nie opłaca sie... Zrobiłem kiedys ok 6 000 stron tak zwanych spamów pod SWL na każdej dodałem Adsense i zarobki są prawie zerowe. Jak bys na przykład robił zaplecze na blogach to już prędzej ale tak sie nie opłaca...

No to naprawdę zależy od strony i od tematu. Mam jedną stronkę, którą postawiłem 2 lata temu przez przypadek i dla testu z kilkoma podstronami, wrzuciłem Adsense i miesiąc w miesiąc generuje mi około 50$, więc jakby nie patrzeć zarobiła na siebie już kilka razy. Z tym, że ciężko trafić w dobrą tematykę no i postawienie Adsense na 100 czy 200 stronach zwiększa prawdopodobieństwo banów/filtrów dla tych wszystkich stron.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Warto zauważyć, że zaplecze to także pojęcie względne jakościowo. Ja sobie ustalilem próg 40uu dziennie. Gdy już jakaś stronka z 'dobrego' zaplecza przekracza tą granicę bądź jest blisko, dostosowuje ją na szybko względem jakości i bez obaw wrzucam as.

Aczkowiek nie trzymam się tej zasady, jeśli tylko tworze dobre strony zapleczowe. Nie boje się tam rzucić as i nie boje się powiedzieć że posiadam kilka kont :)

A ja staram się robić tylko takie zaplecze, które ma jakąś wartość dla użytkownika.

Dzięki temu nie rozpaczam, że zrobiłem spamik, wrzuciłem AS i dostałem bana na domenę + gratisowo na konto.

Jeśli masz zamiar zrobić dobre jakościowo zaplecze, które będzie miało jako taką wartość merytoryczną to nie ma się czego bać.

Nawet zainstalowanie na takim zapleczu stałego Systemu wymiany Linków nie powinno być źle postrzegane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności