Skocz do zawartości

linki: granice możliwości

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Zostałem skutecznie przekonany przez Was, że - jak mawia Kill - linki, linki i jeszcze raz linki. Również z Waszą pomocą, chciałbym ustalić realne możliwości namnażania linków. Sensownego.

Zaindeksowałem stronę w większości katalogów, jeżeli nie wszystkich - w których powinna się znaleźć. Ponieważ serwis z założenia jest i przez pewien czas jeszcze będzie na stratach - nie wchodzą w rachubę katalogi płatne.

Jeżeli dysponujemy materiałem, który warto propagować - pojawiają się informacje na forach z odnośnikami, ale to na palcach jednej ręki.

Został założony jeden czy dwa blogi na zasadzie wizytówki. Nie pamiętam już gdzie. Z założenia rezygnuję z linkowania przez księgi gości, farmy, itepe. Nie specjalnie też jest z kim wymieniać się odnośnikami, a na to, że ktoś zechce docenić i z własnej, nieprzymuszonej woli zlinkuje - raczej nie liczę :-)

W efekcie - mamy 1700-2400 (w zalezności od nastroju submitexpress) linek i rodzi się pytanie - co dalej ?

Pozostaje zabiegać o punkty w katalogu Piotra i syntetycznie mnożyć odnośniki czy też można coś jeszcze ? A jeżeli można - to co ?

A jeżeli można - to co ?

chyba można :D

można postawić w jednym ze swoich serwisów system webwwebNews

można uruchomić w drugim np. zasoby katalogu - aktualnie najstarsza kopia daje przyjemny wynik funkcji site

w obu serwisach zyskasz łącznie setki podston, a może nawet ze 3 - 4 tysiące, jeśli wszystko dobrze pójdzie indekowanie - oczywiście puszczasz tam linki do tego trzeciego serwisu, który chcesz pozycjonować ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

daje przyjemny wynik funkcji site

Heh, nie mniej przyjemny daje ta sama funkcja wykonana na zeszycie:-)

ale propozycja do rozważnia.

Co do webwwebNews. Nie ten target :-) W zasadzie poza płatnymi serwisami pap nie znalazłem niczego co mógłbym podpiąć pod nas, a muszę utrzymać profil. Dla niewtajemniczonych - procedura awansu zawodowego zakończona sukcesem skutkuje wzrostem wynagrodzenia nauczyciela o ok 200 zł. Przecież nie zapodam użytkownikom serwisu informacji korporacyjnej :-)

Tu pytanie - może znacie jakieś źródła newsów w kategorii nauka - oświata - edukacja ?

Inne stronki też są silnie sprofilowane i mają swoich właścicieli... No, chyba że postawię na szybko coś dodatkowego. Potem drugiego, trzeciego... hmm... :-)

Nie specjalnie też jest z kim wymieniać się odnośnikami, a na to, że ktoś zechce docenić i z własnej, nieprzymuszonej woli zlinkuje - raczej nie liczę :-)

czasem warto sprobowac :hello:

większosc emaili z prosbą o link pozostaje bez odpowiedzi, ale pare linkow z nierzadko ciekawych serwisow mozna zawsze zarobic :)

kiedy jeszcze pozycjonowalem olimpiady.edu.pl udalo mi się uzyskac dzięki bardzo uprzejmej dziewczynie z historia.pgi.pl link na tym wlasnie serwisie - nie wiem jak to wpłynęlo na pozycje strony w googlu ale z historia.pgi.pl miałem więcej wejść niż z katalogu polska.pl gdzie miałem wyróżnione miejsce (3 gwiazdki - Najwyżej Ocenione) :P

pozdrawiam

dabi

Witam, obserwowalem sobie stronki narzedziami typu submitexpress.com i osemka.pl/google.html i wychodzi mi na to, ze dobrze wypozycjonowane strony maja nawet po kilkanascie tysiecy linkow ! sprawdzcie np. artegence.pl - strona we flashu, zgodnosc slow kluczowych z tescia strony 0% a ma page rank 6/10 i zajmuje wysokie pozycje...

czy to mozliwe, ze ktos dodal az tyle linkow?

najciekawsze jest to, ze wiekszosc linkow kazde dobrze wypozycjonowanej j strony pochodzi z searchtheweb.com

moja stronka jak narazie stoi w miare wysoko jedynie w netsprincie....

pozdrawiam!

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Tutaj juz nie chodzi o samodzielne dodawanie odnosnikow - takie strony sa na tyle popularne i wartosciowe, ze uzytkownicy sami do nich linkuja.

no to samemu raczej nie mam szans tylu zdobyc :P

ale ciekawe czemu najwiecej linkow pochodzi z searchtheweb.com a w 90% zadna strona nie ma linkow w AOL i MSN...

a np jak zostawia sie linki na forum to sa one tak samo wartosciowe jak na innych stronach?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności